70 lag ska spela 35 matcher i denna omgång. Hälften av dessa lag är seedade. Elfsborg är – om man nu går vidare förstås – på plats 37 och därmed inte seedat. Man kommer att få ett av de 35 lag ur listan till höger som motståndare.

 


 
Om undertecknad ska tillåta sig att spekulera lite om hur lottningen går till och då följer tidigare mönster så delas lagen i i sju grupper med fem seedade och fem icke seedade lag.
Elfsborgs motståndare kommer då att finnas bland Basel, Club Brügge, Lech Poznan, Anorthosis Famagusta eller Pacos de Ferreira. Det kommer dock att ske en skiftning då gruppen ovanför Elfsborgs består av såväl Fenerbache som Galatasaray och då inte två lag från samma nation brukar placeras i samma grupp så kommer antingen Basel att ersättas av Fenerbache eller Brügge av Galatasaray. Om undertecknad får välja så är det Pacos de Ferreira, som förlorade den portugisiska cupfinalen och slutade tia i ligan, den mest lämpliga opponenten.
 
Men som sagt, detta är bara spekulationer. UEFA kan hitta på något helt annat. Det enda som är säkert är att det bland de 35 seedade lagen som motståndarna återfinns.

  
Fotnot: Lottningen äger rum i Nyon, Schweiz, klockan 13:30 på fredag och sänds på www.uefa.com.