Rekordmånga barn har i år sökt sig till Camp Elfsborgs fotbollsskola, den nionde i ordningen.

Under två veckor har det tränats fotboll, tävlats, skrattats, levts lägerliv och så har det blivit en hel del möten med idolerna i Elfsborgs A–lag.

Camp Elfsborgs årliga fotbollskola närmar sig mot sitt slut när den andra veckans gäng gör sina sista träningar på antingen Ryda Sportfält eller på Borås Arena 2 och sover sina sista nätter i närliggande Parkhallen. Man kan lugnt säga att det har blivit ett minne för livet för alla inblandande, från de yngsta killarna och tjejerna som kommit hit för att träna fotboll och träffa nya kompisar till ledarna som hämtats från både supporter och spelarled i föreningen.

Barn från Småland, Skaraborg och Sjuhäradsbygden har samsats om både sovplatserna och ytan på gräsplanerna, och med en gemensam kärlek till fotbollen har det verkligen levts upp på planerna runtom Borås Arena.

Under de två lägerveckorna, uppdelade på en vecka vardera med olika gäng, har det dessutom bjudits på besök från idolerna i Elfsborgs A–lag. Frågestunder, träningstips och allmänt snack om fotboll och livet i stort med bland annat Arjan Mostafa, Lasse Nilsson, Marcus Rohdén och Per Frick som bjudit på sig själva har i kombination med allt det andra viktiga skapat den succé som Camp Elfsborgs fotbollsskola 2015 verkligen har blivit.

När Marcus Rohdén och Per Frick i onsdags var och hälsade på i Parkhallen fick de svara på frågor om vem som är bäst i Elfsborg, vem som är bäst i pingis, vem som är slarvigast i laget eller vilket deras favoritlag förutom Elfsborg är. Extremt intressanta frågor med minst lika intressanta svar, men det får de grymt bra frågeställarna själv välja om de vill lämna ifrån sig. Bara en av fördelarna med att vara med i Camp Elfsborgs fotbollsskola. De andra är enkla; man får bli en del av den gulsvarta, kärleksfulla familj som heter IF Elfsborg.