Foto: Gunnar Jägsell

Camp Elfsborgs Flickakademi var under helgen 3–4 oktober iväg på ett träningsläger i Ulricehamn. Förutom träningar och två matcher lades lägrets fokus på det individuella såsom kost, fysträning och mental fokusering.

37 spelare deltog i träningslägret som hölls i Ulricehamn förra helgen och det spelades även de två första matcherna i Camp Elfsborgs Flickakademis relativt korta historia. Laget bestående av 98/99:or mötte IFK Örby U och tjejerna födda 00 mötte Bergdalens P13–lag, och i båda fallen var det ett stort steg mot att forma framtidens Camp Elfsborgs Flickakademi.

Lägrets fokus lades på det individuella och den egna utvecklingen som fotbollsspelare.

Magnus Hellman Driessen, till vardags fystränare för Elfsborgs A– och Ungdomstrupp, höll ett föredrag om kost och fysträning och visade även det senare i praktiken.

Peter Östlund, bland annat idrottspsykologisk rådgivare, höll ett anförande om mental fokusering och skickade även med de 37 spelarna uppgifter om att börja utvärdera sig själva. Frågor som bland ”vad jag ska träna mer på?”, ”hur når jag mina mål med fotbollen?” var några av de mest vanligen förekommande.

Utöver dessa mycket specifika ingredienser av träningslägret så var det naturligtvis också mycket fotbollsträning. Samtliga deltagare fick ha individuella samtal med tränarna, vilket var mycket uppskattat. Något som kan sammanfatta hela lägret; uppskattat och något som spelarna inte varit med om tidigare.