Från och med den 1 november 2015 är den välkände och erkände Jan Mak ansvarig huvudtränare för Camp Elfsborgs Flickakademi. Jan har meriter som få andra tränare i Sverige kan matcha och på klubbnivå har han varit verksam i länder såsom Sverige, Holland, Finland och Libanon. På förbundsnivå har Jan varit förbundskapten för Seychellerna.

För oss här i Borås är Jan Mak kanske mest känd för att ha tränat IF Elfsborg A–lag åren 1988–1990, och han var även verksam i IFE:s ungdomssektion under mer än tio år där han hade rollen som sportchef för elitlagen (U17, U19 och U21) och som tränare för lagen i omgångar.

Förutom Halmstads BK, Norrby, Halmia, Brage och Gais har han även gästspelat som tränare i mindre klubbar.

Jan Mak är född och uppvuxen i Holland där hans fotbollsfilosofi är grundad och utvecklad. Han är en oerhört duktig instruktör som vi i Camp Elfsborgs Flickakademi tror kan utveckla tjejerna individuellt på ett nytt och ännu bättre sätt.

Vi hälsar Jan välkommen!

”Som tillträdande huvudtränare i Flickakademin är det vår uppfattning att Jan tillför Akademin en ny dimension framförallt på den individuella och tekniska nivån för Akademins tjejer, något som är Akademins grundpelare. Efter en längre dialog mellan Akademin och Jan under hösten så känner vi oss oerhört glada att nu kunna presentera Jan Mak som huvudtränare”, säger Janne Ryrlén, IF Elfsborg.

”För mig känns det startade projektet inspirerande och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter för att förverkliga visionen och uppnå mål”, säger Jan Mak.

Kontakt:

Jan Mak 0707–38 20 17

Janne Ryrlén (IF Elfsborg) 0705–18 69 90

Klas Palmqvist (Camp Elfsborg Flickakademi) 0708–44 20 35 

Camp Elfsborgs Flickakademi startades upp under hösten 2014 och syftet är att stärka Flick & Damfotbollen i Borås och att med detta som ett första steg på sikt skapa ett lag i Borås som kan etablera sig i Div 1 eller högre och samtidigt skapa en större bredd inom Flickfotbollen på en högre nivå genom att erbjuda bättre tränings-och utvecklingsmöjligheter i närområdet. Vi vill genom detta ge tjejer samma förutsättningar som för killar. Följande klubbar är med i samarbetet; Bergdalens IK, Borås AIK, Borås Gif, Brämhults IK, Byttorps IF, Fristad/Sparsör/Borgstena, Kronängs IF, Mariedals IK, Sjömarkens IF, Äspereds IF samt IF Elfsborg. Vid sidan av dessa klubbar så är även SISU, AB Bostäder och Borås Stad samarbetspartners.