Sebastian Holmén lämnar IF Elfsborg och går till ryska Dynamo Moskva.

Flyttlasset till äventyret i Ryssland går omedelbart, och Sebastian vill passa på att tacka för den här tiden i gulsvart:

– Elfsborg är klubben i mitt hjärta och det går knappt att sätta ord på vad den betyder och har betytt för mig. Jag vill verkligen tacka alla för den här tiden och förhoppningvis ses vi om några år igen, säger han.

Sebastian Holmén kom till Elfsborg som 14–åring, gick igenom hela klubbens ungdomsled och förärades med ett A–lagskontrakt. Med sin kompromisslösa, effektiva och högröstade spelstil blev mittbacken snabbt en publikfavorit och sedermera försvarsgeneral i ungt format. Han debuterade i Allsvenskan i april 2013 då han ersatte Jon Jönsson i matchen mot Djurgården.

Nu är tiden i IF Elfsborg över, för den här gången.

Sebastian Holmén har skrivit på för den ryska klubben Dynamo Moskva som inför återstarten av ligan i början av mars ligger på en elfteplats i tabellen.

– Jag och Elfsborg var överens om att skriva ett nytt kontrakt, men när detta med Dynamo Moskva kom upp tyckte båda parter att det var den bästa lösningen för alla, säger Sebastian Holmén.

Äventyret i Ryssland och den starka ryska ligan väntar nu, och Sebastian är taggad till tänderna inför utmaningen:

– Det känns hur bra som helst och ska bli fantastiskt roligt. Jag har kommit till en fantastisk stad och en klubb som på sätt och vis startar om med ett ungt lag. De hoppas kunna konkurrera på allvar från och med framför allt nästa säsong, så det känns spännande och roligt att få vara med på den resan. Ryska ligan är stark och det känns som ett bra steg och en ordentlig utmaning för mig, säger Holmén som omgående ansluter till Dynamo Moskva.

Nu när övergången till Ryssland är klar vill Sebastian Holmén, elfsborgare sedan barnsben, passa på att tacka för vad klubben och alla människor runtom den har gjort för honom och hans fotbollskarriär:

– Elfsborg är klubben i mitt hjärta och det går knappt att sätta ord på vad den betyder och har betytt för mig. Jag är otroligt glad över att få ha träffat så många ledare, spelare och supportrar som har blivit vänner för livet. Det är värt väldigt, väldigt mycket. Supportrarna har inte bara stöttat laget i vått och torrt utan även mig personligen, så i och med att jag själv stått där en gång i tiden har man ju skapat sig en relation till många av dem. Förhoppningvis ses vi om några år igen, för om ska jag spela fotboll i Sverige någon mer gång blir det i Elfsborg, absolut inget annat, säger Sebastian Holmén.

IF Elfsborg vill naturligtvis tacka Sebastian Holmén för hans insatser i klubben och önskar honom ett stort lycka till!

Klubbchef Stefan Andreasson om Sebastian Holméns övergång till Dynamo Moskva:

– Vi har varit överens med Sebastian om ett nytt kontrakt i Elfsborg, men när detta med Dynamo Moskva dök upp så kände vi att det var en bra möjlighet för Sebastian. Vi är nöjda med affären, och utifrån det får vi ännu en gång vara stolta över att en spelare som fostras i vår förening nu tar steget ut i Europa.

– Det kommer kännas tomt utan en Holmén här i Elfsborg, Sebastian är en fantastisk person som trots sin unga ålder har nått stora framgångar i klubben. Vi önskar honom ett stort lycka till.