Ett av de säkraste tecknen på att den allsvenska säsongen är nära brukar varje år vara den traditionella kickofflunchen för Elfsborgs spelare, ledare, personal och framför allt sponsorer.

Årets upplaga gick av stapeln på Åhaga, för första gången, och antalet deltagare var rekordartade 400 personer.

 

A–truppens stjärnor, ledare, personal och sponsorer mixades på Åhaga då årets upplaga av den mycket uppskattade kickofflunchen gick av stapeln.

Konferencier Fredrik Sandgren guidade de upp emot 400 personerna, vilket är rekord för kickofflunchen, som hittat till de ståndaktiga lokalerna genom drygt 75 minuter av god mat, Elfsborgsrelaterad underhållning, intervjuer och intressant information om den kommande säsongen.

Först och främst välkomnades klubbchef Stefan Andreasson upp på scenen för att tala om årets förutsättningar och målsättningar, sen hedrades och hyllades den nyligen bortgångne Olle Blomqvist med ett tal från den gode vännen Sten Strinäs på Elfsborg marknadsavdelning. Minnestalet avslutades med att Sten uppmanade den samlade publiken att förenas i en applåd som skulle höras hela vägen upp till himlen, och det gjorde den garanterat. Värdigt, varmt och hedrande var ledmotiven i Stens hyllning till Olle.

Därefter följde intervjuer med Magnus Haglund, Viktor Claesson, Kevin Stuhr Ellegaard, Joakim Nilsson, Anders Randrup, Jörgen Horn, Marcus Rohdén och Emir Bajrami. Många skratt och en väldigt hjärtlig stämning blev resultatet när de allsvenska profilerna bjöd på sig själva (och sina kollegor också för den delen).

Sammanfattningsvis blev 2016 års kickofflunch en riktig praktsuccé i de för evenemanget nya lokalerna. Känslorna inför den alldeles strax kommande säsongen börjar svalla nu, och alla kan knappt hålla sig längre.