Elfsborg förstärker med den norske centrala, offensiva mittfältaren Thomas Kind Bendiksen från Molde. Thomas, som kommer spela i nummer 27, är spelklar direkt och blir ett mycket spännande tillskott för säsongen 2016.

Det var bråda dagar under det svenska transferfönstrets sista dag för Elfsborg. Inom loppet av ett dygn gjorde man i torsdags klart med den norske mittfältaren Thomas Kind Bendiksen, 26 år, som ansluter direkt till den gulsvarta truppen.

Kind Bendiksen, som bland annat varit ungdomsproffs samt representerat A–laget i skotska Glasgow Rangers, är en offensivt lagd mittfältare som gillar att ha mycket boll och allra helst vill spela sin fotboll med fart, intensitet och passion.

– Jag fick tidigt lära mig att allt ska vinnas, hela tiden, såväl på träning som på match. Nu har jag kommit till Skandinaviens jämnaste och kanske bästa lag, så jag känner absolut pressen på mig att jag måste gå in och prestera direkt, säger Thomas Kind Bendiksen.

Det har som sagt var varit snabba bud för Thomas Kind Bendiksen sedan han i onsdags kväll fick höra om Elfsborgs konkreta intresse, och när han väl blev kontaktad så fanns det ingen som helst tvivel om att det var en gulsvart spelare han skulle bli.

– Jag var på gång direkt, inget snack om den saken. Så fort Elfsborg kom upp på bordet så blev jag inställd på att komma hit, för det är en klubb som har ett extremt gott rykte och som sagt var visat sig vara en av Skandinaviens absolut bästa klubbar. Jag har bara positiva saker att säga om Elfsborg och att det kommer bli en väldigt spännande säsong som jag och laget har framför oss, säger han.

Thomas Kind Bendiksen har ingen personlig relation till varken Henning Hauger eller Jörgen Horn, Elfsborgs norska stjärnor, förutom vad de gjort på fotbollsplanen.

– Jag har full koll på vad både Jörgen och Henning har åstadkommit som fotbollsspelare i sina karriärer, och det är två riktigt bra spelare. Utöver dem så anser jag att vår trupp håller väldigt hög klass och vi ska vara med och slåss om de översta platserna i tabellen, det känns helt givet för mig när jag tittar på hur det ser ut, säger Thomas Kind Bendiksen som är spelklar direkt, vilket ger honom ännu mer tändvätska inför vad som komma skall.

Thomas Kind Bendiksen, som kommer att spela i nummer 27, är till en början utlånad från norska Molde under hela 2016. Kind Bendiksen gjorde i dag fredag den 1 april sin första träning med sina nya lagkamrater och han kommer kunna spela mot BK Häcken i den allsvenska premiären på söndag.