Den årliga, mycket prestigefyllda, Elfsborgsgolfen där sponsorer och Elfsborgsprofiler spelar med och mot varandra gick i måndags av stapeln. 60 deltagare njöt i fulla drag av god stämning, perfekta förhållanden och en spännande tävling.

Måndagen bjöd upp till en riktigt fin dag på Borås Golfklubbs norra bana då de 60 startande tog sig ut för att spela 18 hål golf, alla tävlande mot varandra men i grupper om fyra där det hade mixats upp med sponsorer till IF Elfsborg och profiler från föreningen.

Från Elfsborgs A–trupp var Viktor Claesson, Adam Lundqvist, Lasse Nilsson, Kevin Stuhr Ellegaard och Joakim Nilsson med. Andra nuvarande eller före detta profiler från föreningen som deltog ute på de 18 hålen var Bosse Johansson, Jeanette Linusson, Johan Sjöberg, Lars Göthfelt, Mathias Strinäs, Jan Andblad, Mathias Svensson, Magnus Samuelsson och Johan Karlsson.

Som vinnare av Elfsborgsgolfen 2016 stod slutligen Erik Strömberg som representerade Fristads Kansas. Förutom den självklara äran och fina priser så blir Eriks namn för evigt ingraverat på den vandringspokal som hängt med Elfsborgsgolfen sedan starten 1998.