A-laget gav oss en härlig 4-2-seger i söndagens bortamatch mot HIF. Det gjorde även Poollandslaget i sin årliga prestigematch i Varberg. På lördagen vann man en härlig seger mot Varbergs Bois sponsorer med just 4-2 efter två mål av Mathias Strinäs.

– Vi hade en taktik och det var att leda i första halvlek vilket vi också gjorde med 2-1. I paus frågade grabbarna vad de skulle göra i andra, ”skulle vi ändra något, tänka annorlunda” men nej, ”vi ska fortsätta exakt likadant för då kommer vi vinna med 4-2”, sa jag och vad händer, jo vi vinner med just 4-2. Så enkelt kan fotboll vara ibland, säger en nästintill rörd Peder Ekberg, coach för Poollandslaget sedan 15 år tillbaka. Han skrattar. Bägge lagen samt publik har samlats vid den obligatoriska grillen där hamburgare och korv serveras på löpande band.

Helgen i Varberg är årets höjdpunkt för Poollandslaget och i år kom man till Påskbergsvallen med en 23 man stor trupp. Redan före matchstart viskades det på Varbergs bänk om att Elfsborgs sponsorlag i år verkade starkare än någonsin och det ryktades om att det gulsvarta laget numera tränar ihop två dagar i veckan. Psykologiskt viktigt övertag redan från början alltså.

 

Det var också Poollandslaget som tog ledningen i matchen genom Niklas Hendén från RedPink. Elfsborgs biljettansvarige Mathias Strinäs satte sedan 2-0 snyggt framspelad av veteranen i laget, Roland Hüttner. Hüttner fick senare vid kvällens prisutdelning ta emot pris för matchens prestation samt gratulationer då lagets meste spelare fyller 70 år nu i juli.

– Det är inte speciellt svårt att göra många mål med en sån som Hüttner i laget. Han krattade manegen hela tiden och sen var det bara för mig att sätta dit den, säger en nöjd Mathias Strinäs efter matchen.

Varberg reducerade strax före paus men efter en kortare vila kom ett nytänt Poollandslag ut och det blev ytterligare två gulsvarta mål. Först genom Mathias Strinäs och därefter av Stefan Sülla från Wasa Sweden. Varberg lyckades också göra ytterligare ett mål men gulsvart styrkebesked och matchen slutade så med sköna siffrorna 4-2.

 

– Vi är ett otroligt skönt gäng som har väldigt kul ihop. Vi tränar varje torsdagsmorgon, året runt och på senare tid har vi fått förstärkning av några nya spelare vilket är otroligt kul. Andreas Nyman från RO-gruppen, Robin Jernström, Wackes, Jonas Sixtensson, Caverion och så vår målvakt idag, Markus Andersson från Din Försäkringskontakt. Det är jättekul att det kommer nytt folk och vill vara med oss, säger Johan Sjöberg, IF Elfsborgs marknad samt givet spelare i Poollandslaget. Coach Peder Ekberg håller med:

– Vi har hållit på med det här i 15 år nu och ser man sig omkring här idag så är vi runt 100 personer som är med och alla tycker det är så otroligt kul. Vi spelar fotboll, umgås och lär känna varandra. Det är fantastiskt bra både för Elfsborg och oss sponsorer att träffas på det här lättsamma sättet. Det är exakt så det ska vara, säger Ekberg.

Efter matchen och maten sprack himlen upp och eftermiddagen bjöd på härligt sommarväder och sol i Varberg där spelarna tillbringade några timmar på kallbadhuset medan övriga deltagare antingen valde att besöka Asia Spa på hotellet eller gå en runda på stan. Kvällen avslutades med en härlig middag, underhållning och dans, allt i Spegelsalen på Varbergs Stadshotell.

– Det är otroligt bra arrangerat på alla sätt här, god mat, elegant men under lättsamma former. Otroligt lyckat, säger Sten Strinäs, IF Elfsborg marknad.