160725 Elfsborgs Issam Jebali , Simon Lundevall , Viktor Claesson och Viktor Prodell jublar efter 3-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och …stersund den 25 juli 2016 i BORS. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / Cop 112

Inför Gauthiod–Elfsborg i cupen: truppen, kommentarer mm.

Publicerad: 2016-08-24 17:10, Uppdaterad 2016-08-24 17:20

Elfsborg går in i Svenska Cupens andra omgång, borta mot division 2–laget IK Gauthiod, och det är vinna eller försvinna som gäller direkt.

Segraren i mötet, som startar 18:15 i Grästorp på torsdag, spelar gruppspel i cupen i början av nästa år.

Matchen mellan IK Gauthiod och IF Elfsborg startar 18:15 på Lunnevi IP i Grästorp, och starttiden är satt med tanke på att arenan saknar belysning.

Elfsborgs supportrar har förtur till de södra delarna av den östra ståplatsläktaren (södra entrén), och det har även ställts dit en extra läktare på den västra långsidan, och då det förväntas komma mycket folk till Lunnevi IP så rekommenderas det att komma i god tid innan matchstart.

Entrépriser är 100 kronor för vuxen, 60 kronor för pensionär och ungdom (16–18 år) samt fri entré för de som är under 15 år.

IK Gauthiod från Grästorp har än så länge haft en bra säsong. Avancemanget till den sista utslagsrundan i Svenska Cupen innan gruppspelet är historiskt bra för Gauthiod och i seriespelet ligger man just nu förvisso på en tionde plats i Division 2 Norra Götaland, men placeringen speglar inte tabellens jämnhet då Gauthiod bara har fem poäng upp till positiv kvalplats och tre poäng upp till tredjeplats.

På de 18 matcher som Gauthiod spelat i Division 2 Norra Götaland har man gjort 25 mål och släppt in 31, vilket ger sex minusmål. Sju vinster, fem oavgjorda och sex förluster är facit.

Senaste segern kom mot Lidköping så långt tillbaka som den 21 juni, och sedan dess har Gauthiod spelat ihop endast ett poäng i den mållösa matchen mot Rynninge den 6 augusti.

Gauthiods bästa målskyttar i seriespelet är Pelle Ödlund som stått för åtta fullträffar, Emil Olesen som gjort fem och Wiktor Wersén som gjort tre stycken mål. Laget leds av den förre HJK Helsingfors– och Hammarbyspelaren Joakim Jensen.

Första matchen i Svenska Cupen spelades mot IFK Falköping och den vann Gauthiod med 2–0 på bortaplan efter två mål av Heidar Geir Juliusson, en spelare med ett förflutet i isländska Fram, Hammarby, Ängelholm och IK Brage.

 

Manager Magnus Haglund inför cupmatchen mot Gauthiod:

– Matchen mot IK Gauthiod är en mycket viktig match för oss då vi har ambitionen att vinna Svenska Cupen 2017, och då är det såklart ett första steg på vägen att vinna den här matchen och ta oss vidare till gruppspelet nästa år. Vi måste verkligen göra jobbet för att vinna, för ofta blir det så att lag från lägre divisioner som möter allsvenska lag ser det som sitt livs match och ser sin chans att skriva historia.

Så ingen risk för underskattning, med andra ord?

– Absolut inte. Vi tar matchen på största allvar och det blir otroligt viktigt för våra spelare att visa en professionell inställning och verkligen inte tumma på något. Det är nyckeln till att besegra Gauthiod.

Vad vet ni om Gauthiod som lag?

– De är ett lag där ett par spelare och tränare har meriter från spel högre upp i seriesystemet som enligt våra scoutingrapporter är ett spelande lag och som är bra och starka på fasta situationer. Det är ett par av sakerna som vi får vara extra beredda på.

Elfsborgs trupp till matchen mot Gauthiod utannonseras på elfsborg.se senast torsdag förmiddag.

Huvudpartners