160627 Elfsborgs målvakt David Olsson under fotbollsmatchen i Folksam U21 allsvenskan södra mellan Elfsborg och Malmö FF den 27 juni 2016 i BORÅS. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Cop 112

Oavgjort i svängig match

Publicerad: 2016-09-07 22:37, Uppdaterad 2016-09-07 23:22

IF Elfsborgs U-trupp visar återigen att de vägrar förlora. När BK Häcken gästade slutade matchen 3–3 efter sen kvittering.

Det är en match-intensiv vecka i U19 Allsvenskan Södra för IF Elfsborgs U-trupp. I söndags besegrade laget Östers IF med 1–0, på onsdagen kom BK Häcken på besök och redan till helgen är det dags för nästa match när det är dags för bortamatch mot FC Trollhättan. Gästande Häcken kom från en 2–2 match mot Mjällby AIF, där Häcken kvitterade sent efter ett sent ledningsmål från Mjällby. Mot Elfsborg blev det tvärt om.

Elfsborg tog ledningen efter kvarten spelad genom Hugo Svensson, Häcken kvitterade bara fyra minuter senare till 1–1. Innan halvleken var färdigspelad hade Häcken tagit ledningen med 1–2 med drygt fem minuter kvar av halvleken.

– Första kvarten skapade vi tre frilägen, Hugo kom igenom, Arian Kabashi hade ett skott i stolpen och sedan hade vi en nick som bara ska sitta, så 1–0 kom logiskt. De gör 1–1 sedan lite för enkelt, kom in i matchen och jämnade ut spelet. 1–2 kommer på ett misstag från oss, lite slarv tyvärr men chansmässigt skapade vi ungefär lika mycket i första halvlek, säger tränare Sanel Duzel.

Laget vägrar att förlora

I den andra halvleken jagade sedan Elfsborg kvittering, och den skulle komma i 77′ minuten när Gustav Henriksson gjorde mål. Men det skulle inte sluta där. Häcken tog ledningen återigen i 84′ minuten, men Elfsborg gav sig inte och satte in 3–3 i 87′.

– Det här laget vägrar att förlora. Vi trycker ned Häcken och pressar på för kvittering, de var inte ofarliga och hade några halvchanser, men till slut kom kvitteringen. Sedan gör de ett fantastiskt snyggt mål där han smäller upp den i krysset med fem minuter kvar. Men då gör en av dagens U17-spelare mål, Marokhy N’Dione, och räddar poäng. Även om vi ville haft tre poäng är vi nöjda med att inte förlora och att vi får poäng. Nu satsar vi på 26 matcher utan förlust och får förbereda oss för att försöka få med oss tre poäng mot Trollhättan på lördag, avslutar Sanel.

I och med kvitteringen och poängen är Elfsborg fortsatt obesegrade och den obesegrade sviten bara fortsätter. 20 matcher, 15 segrar och fem oavgjorda matcher ger serieledning på 50 poäng, en poäng före Malmö FF på andraplats.

IF Elfsborg – BK Häcken 3–3 (1–2)

David Olsson, Oskar Baggesen-Gyllunger, David Andersson, Gustav Henriksson, Oscar Iglicar Berntsson, Arian Kabashi, Rami Kaib, Chris Makindu, Christopher Mc Vey, Marokhy Ndione, Simon Olsson, Danijel Ramadanovic, Mergim Shala, Hugo Svensson, Adrian Zeka, Mattias Özgün

Huvudpartners