Elfsborg tog en ny härlig trepoängare i A-slutspelet av Folksam U21 Allsvenskan efter 2–0 mot IF Brommapojkarna.

För Elfsborgs del var det dags för den tredje matchen i gruppspelet av A-slutspelet i U21 Allsvenskan. De första matcherna inleddes med en tung förlust i en jämn match mot Malmö FF med 5–1 på bortaplan, därefter slog Elfsborg tillbaka och vann med 2–6 på bortaplan mot IF Brommapojkarna. På måndagen var det dags för returmöte – en match som Elfsborg gick segrande ur.

Hemmalaget inledde väldigt bra, tog ledningen genom Sebastian Loyola Nydén strax efter kvarten spelad och fick en bra grund att stå på. Innan halvleken var slut hade även Hugo Svensson gjort 2–0. Även om första halvlek var riktigt välspelad blev den andra som en scenförändring där Elfsborg inte riktigt var på tå men ändå redde ut matchen som slutade just 2–0.

– Vi går en väldigt bra första halvlek, med bra kvalitet såväl offensivt som defensivt. Vi gör två vackra mål och har bud på ännu fler, samtidigt som vi har bra kontroll på Brommapojkarna. I andra halvlek händer det något. Vi tappar lite fokus, felprocenten ökar drastiskt och felbesluten likaså. BP får energi, hotar oss stundtals med ribbskott och några nicklägen, men inget som ramlar in. Det är totalt sett en stabil vinst men andra halvlek är inte på samma nivå som den första, säger tränare Jesper Bengtsson.

Nästa match är nästkommande tisdag när IFK Norrköping gästar Borås Arena och då vill Bengtsson se bättring.
– Fokus och koncentration måste bli bättre, vi väljer fel för ofta i andra halvlek framför allt offensivt vilket gör att vi tappar boll och inte blir organiserade i defensiven. Vi är inte ett sämre lag i den andra halvleken än i den först så det måste sitta i huvudet. Nu får vi försöka fokusera än mer på uppgiften inför nästa match och inte slarva med grunderna, avslutar Jesper.

IF Elfsborg – IF Brommapojkarna 2–0 (2–0)

David Olsson , Oskar Baggesen-Gyllunger, David Andersson, Thomas Kind Bendiksen, Ibrahim Dresevic, Viktor Götesson, Gustav Henriksson, Jørgen Horn, Arian Kabashi, Sebastian Loyola Nydén, Chris Makindu, Jesper Manns, Christopher Mc Vey, Rasmus Rosenqvist, Mergim Shala, Hugo Svensson