160612 Elfsborgs spelarna jublar efter 1-0 under en fotbollsmatch i U19 allsvenskan mellan Elfsborg och Malmö FF den 12 juni 2016 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

U19: Sviten intakt efter seger

Publicerad: 2016-10-03 12:58

Elfsborgs U19 utökade sin svit med obesegrade matcher till 24 när man i helgen slog Ängelholm med stabila 3–1. Segern grundlades redan i starten med ledningsmål i den fjärde minuten.

Elfsborgs U19 går mot en historiskt bra säsong. Med två matcher kvar att spela av grundserien –  Malmö FF på bortaplan och avslutningsvis västderby mot IFK Göteborg på hemmaplan – har man ännu inte förlorat en enda match under tävlingsåret.
17 segrar, sju oavgjorda och en nolla i förlustkolumnen med en målskillnad på 66–24, näst mest plusmål med 42.
Med denna rad leder Elfsborg U19 Allsvenskan Södra på 58 poäng, vilket ger en fyrapoängsmarginal ner till tabelltvåan Malmö på 54 poäng. IFE kan med andra ord säkra seriesegern i nästa omgång vid en bortavinst eller oavgjort resultat mot just Malmö.
Vunnen serie och rekordbra resultat, det är naturligtvis otroligt bra. Men efter grundserien väntar slutspel i semifinalform, och det är viktigt att vinna U19 Allsvenskan Södra då ettan får hemmaplan i semifinalen.

Matchen mot Ängelholm hade knappt hunnit sätta sig när Elfsborgs Arian Kabashi satte dit 1–0 bakom ÄFF:s målvakt Anton Olsson i den fjärde minuten, och även om ÄFF kvitterade i minut 34 och hade tillställningen jämn en kortare tid så trampade Elfsborg ännu en gång gasen i botten och tog ledningen igen genom ett nytt mål av Arian Kabashi strax innan paus.
Ett rättvist resultat i halvtid kom sedan att bli ett snäpp bättre sedan Mervan Trncic fastställde slutresultatet 3–1 i den 72:a minuten, och Elfsborgs svit med obesegrade matcher var utökad till fantastiska 24.