En tidig gruppfinal spelades på tisdagen i A-slutspelet av U21-SM när IFK Norrköping gästade Borås Arena.

Det var en tuff match som väntade mellan IF Elfsborg och IFK Norrköping i A-slutspelet av U21-SM på tisdagen. Elfsborg ledde gruppen inför matchen, en mycket jämn grupp poängmässigt där samtliga lag fortfarande hade chans till gruppseger men Elfsborg var i förarsätet med sex poäng på tre matcher. Sett till seriespelet hade lagen inte mött varandra i år, men Norrköping vann övertygande Folksam U21 Allsvenskan Norra och Elfsborg blev tvåa i den södra serien.

Då det är allsvenskt uppehåll var det flertalet A-lagsspelare utöver det vanliga på planen i respektive lag. Anders Randrup, Daniel Gustavsson, Henning Hauger och Jörgen Horn var några av de A-spelare utöver de yngre förmågorna med A-kontrakt. I Norrköping återfanns Daniel Sjölund, Marcus Falk Ohlander och Niclas Eliasson för att nämna några.

Bollen ville inte in

Matchen blev jämn spelmässigt, men det var bortalaget som tog ledningen efter drygt tio minuter genom Antonios Abdul Ahad. Chansmässigt hade Elfsborg bra med lägen och farliga anfall, men fick inte till det sista i avslutet. Tio minuter in i andra halvlek kom 0–2 och fem minuter senare även 0–3. Hemmalaget jagade och försökte få hål på Ylber Gubetini i bortamålet, men utan resultat. Matchen slutade således 0–3 och Norrköping upp i gruppledning.

– Vi hamnade tidigt i underläge, onödigt då vi slarvar bort bollen och får en omställning mot oss. Vi har ändå bra kontroll, aningen bättre än Norrköping även om vi inte skapar så mycket framåt. Sedan behövde vi komma uppåt i planen, då åkte vi på en ny omställning och fick 0–2 och det är då som vi börjar tappa kontrollen. De vårdar bollen skickligt och är vassa i omställningarna och förvaltar en sådan till 0–3, säger tränare Jesper Bengtsson.

Det återstår nu två matcher och Elfsborg är två poäng bakom IFK Norrköping. De bägge lagen möts  i den avslutande omgången på Östgötaporten, innan dess en hemmamatch mot Malmö FF den 11 oktober. Elfsborg har därmed SM-finalplatsen fortsatt i egna händer trots dagens förlust.

– Vinner vi bägge matcherna är vi i final, det är de enkla förutsättningarna. Nu är det först match mot Malmö FF nästa match, en bra prestation där så blir det en sista helt avgörande match, det blir spännande, avslutar Jesper.

IF Elfsborg – IFK Norrköping 0–3 (0–1)

David Olsson, Tim Rönning, Anders Degn Randrup, Ibrahim Dresevic, Liridon Gashi, Daniel Gustafsson, Viktor Götesson, Henning Hauger, Gustav Henriksson, Jørgen Horn, Oscar Iglicar Berntsson, Arian Kabashi, Rami Kaib, Sebastian Loyola Nydén, Christopher Mc Vey, Rasmus Rosenqvist, Mergim Shala