Efter fri lottning under måndagseftermiddagen står det nu klart att det blir Halmstads BK som blir semifinalmotståndare för IF Elfsborg U16 i SM–slutspelet. Matchen spelas i Halmstad på söndag, 16 oktober, klockan 13:00.

Efter att ha stått som seriesegrare i Nationell Grupp 4 och därefter även vunnit fortsättningsserien Nationell A3 (ett gruppspel bestående av fem lag) blev IF Elfsborg U16 i helgen klara för semifinal i den rikstäckande U16 Nationell Serie där Sveriges bästa lag gör upp.
Under måndagseftermiddagen skedde den fria lottning som skulle avgöra vilka som möter varandra i de två semifinalerna, och Elfsborg lottades borta mot Halmstads BK. Matchen spelas nu på söndag, 16 oktober, i Halmstad och avspark sker 13:00. Det hela avgörs under en och samma match.
I den andra semifinalen möter Brommapojkarna antingen AIK eller Skiljebo, två lag som slutade på samma poäng, identisk målskillnad och oavgjort i interna möten. I en match på onsdag på neutral mark i Västerås gör AIK och Skiljebo upp om vem som tar den sista platsen i semifinalerna.

Halmstad är verkligen ingen ovan motståndare för Elfsborgs U16–lag, för förutom i år har lagen möts i serien år efter år och har på så vis väldigt bra koll på varandra.
Kjell Antonsson, Ungdomsansvarig i Elfsborg och även tränare för U16, är nöjd och inspirerad över det faktum att man lottats mot HBK i semifinalen:
– Det känns jättebra, spännande och framför allt inspirerande att få möta Halmstad i så riktigt bra match som den här semifinalen kommer bli. Våra matcher mot HBK har alltid varit jämna, tuffa och välspelade, och jag tror inte att det blir någon skillnad den här gången. Jag och laget ser väldigt mycket fram emot detta, säger Antonsson och passar samtidigt på att hylla den tillspetsning av U16–serien som gjordes till i år:
– U16–serierna har tidigare varit regionala och haft en annan typ av slutspel, men till i år skapade man en nationell serie där de bästa lagen möter varandra i ett stenhårt slutspel. Det har fallit väldigt väl ut tycker jag och vi är naturligtvis glada över att vara ett av de fyra bästa lagen i Sverige, säger han.