Det blir spännande och oerhört intressant avslutning på gruppspelet i U21 där allting kommer avgöras i den sista omgången.

Efter fyra matcher spelade hade Elfsborg inför tisdagens match tagit sex poäng, Malmö FF fyra poäng och låg som tabelljumbo i en oerhört jämn och tät tabell. IF Brommapojkarna vann dessutom med 3–2 mot IFK Norrköping under måndagen, vilket gjorde att Norrköping missade att rycka i tabelltoppen. Elfsborg hade därmed ett läge att vid seger mot Malmö gå in som gruppetta inför sista avgörande matchen i Norrköping nästa vecka, där ett oavgjort resultat skulle kunna innebära SM-final.
Starten kunde dock börjat bättre. Redan efter nio minuter var det gästande MFF som hittade in i nätmaskorna och satte 0–1. Därefter tog det inte lång tid innan även 0–2 kom efter kvarten spelad – brant uppförsbacke och inte alls den start laget önskade. Det var då vändningen kom.

Thomas Bendiksen kunde i den 26′ minuten sätta den viktiga reduceringen till 1–2 på straff, och bara minuter senare kom även 2–2 genom Viktor Götesson. Inte nog med det, i 32′ minuten satte även Per Frick 3–2. Strax före halvtidsvilan kunde dock Malmö mobilisera kraft och få in 3–3.
– Vi startar ganska illa och får ett tvåmålsunderläge, där var vi för dåliga försvarsmässigt och de får göra det alldeles för enkelt. Målmässigt kommer vi ikapp och tar ledningen, men de får 3–3 i slutet av första. I paus pratar vi om att vi inte är nöjda med balansen i defensiven, något som blir bättre i andra halvlek, säger tränare Janne Mian.
I andra halvlek blev det dock mycket lugnare med de intensiva målperioderna, men det var Elfsborg som skulle visa sig vara allra starkast. Med dryga halvtimman kvar gjorde Viktor Götesson 4–3 och sedan i slutskedet punkterade Per Frick till 5–3.
– Vi gör ledningsmålet, de kämpar för ett kvitteringsmål men då sätter vi ett mål till. Nu får vi träna på som vanligt, flytta fokus till matchen mot Helsingborg i Allsvenskan i helgen, sedan får vi ta Norrköping. Där behöver vi vinna för att vara säkra, det är viktigt, avslutar Mian.

Därmed är nu Elfsborg i förarsätet inför den sista omgången. Elfsborg toppar gruppen på nio poäng och möter tvåan IFK Norrköping kommande vecka, den 18:e oktober klockan 17.00. Vinnaren av den matchen är helt klara för SM-final oberoende av resultatet från matchen mellan MFF och Brommapojkarna. Malmö FF har nu ingen chans till avancemang men vid oavgjort resultat mellan Norrköping och Elfsborg har Brommapojkarna vid vinst chansen att gå upp på samma poäng som Elfsborg.

IF Elfsborg – Malmö FF 5–3 (3–3)

Truppen: David Olsson, Tim Rönning, Thomas Kind Bendiksen, Anders Degn Randrup, Ibrahim Dresevic, Per Frick, Liridon Gashi, Viktor Götesson, Gustav Henriksson, Oscar Iglicar Berntsson, Arian Kabashi, Rami Kaib, Chris Makindu, Christopher Mc Vey, Rasmus Rosenqvist, Mergim Shala, Mattias Özgün