Det var dags för semifinal i U16-slutspelet för IF Elfsborgs U16-lag, en tuff bortamatch mot Halmstads BK. Efter en stark vändning är nu gulsvart klara för final mot AIK.

Halmstads BK på bortaplan är alltid en tuff nöt att knäcka. När det då vankades semifinal i U16-slutspelet var det än hårdare med kniven mot strupen för bägge lagen. HBK var också laget som tog ledningen i den första halvleken och såg ut att ha kontroll på händelserna.

– Halmstad kom ut riktigt bra, vi kom inte åt dem första kvarten. De hade en stolpträff och tog ven ledningen. Sedan kom vi in i det successivt och efter ett tag tar vi vag i det och skapar några chanser, säger tränare Kjell Antonsson.

Stark andra halvlek gav slagläge

I andra halvleken ville dock Elfsborg annorlunda. Gulsvart kom ut som ett nytt lag, kvitterade genom Aleksandar Ceganjac och satte kort därpå även in bollen till 1–2 genom Jesper Sandberg Hasselgren. Än mer säkert blev det när Elfsborg gjorde 1–3 genom Daniel Miljanovic, vilket också blev matchavgörande sedan HBK reducerade med fem minuter kvar.

– Vi startar den andra halvleken otroligt bra, är aggressiva och kommer upp i banan precis som vi vill. Efter drygt tio minuter hade vi ledningen i matchen. Vi skapar en hel del chanser på omställningar sedan, de har också bra chanser men vi ligger bra och det känns tryggt. Sedan får vi ett friläge som vi bränner, på omställningen sätter de 2–3 ovh det blev en väldig nerv. Halmstad pressar med allt de har, men vi reder ut det. På det stora hela är vi något bättre,  men Halmstad är riktigt duktiga, det visste vi om när vi fick de som motståndare, fortsätter Kjell.

Med den starka segern i ryggen är nu IF Elfsborg klara för final, en match som kommer spelas kommande helg och för motståndet står AIK, som även de vann med 2–3 mot IF Brommapojkarna. Då båda finallagen spelade bortamatch i semifinalen kommer lotten avgöra vem som står som hemmalag.

– På måndag lunch får vi reda på om vi får hemma- eller bortamatch, sedan ska jag och Kari (Mäkelä) planera veckan så vi är så förberedda vi kan inför helgen. Men nu har vi firat med en rejäl segersång i omklädningsrummet, avslutar Antonsson.

 

Halmstads BK – IF Elfsborg 2–3 (1–0)

1. Camil Altun (mv), 2. Elliot Sköld, 3. Johannes Vedin, 4. Joel Wiktorsson, 5. Makwan Sawsani, 6. Jesper Sandberg Hesselgren, 7. Nattnael Zerai, 8. Alexander Karlsson (K), 9. Gustav Apelkvist, 10. Aleksandar Ceganjac, 11. Daniel Miljanovic
Ersättare: 12. Victor Gustafsson, 13. Alexander Salo, 14. Rasmus Swahn, 30. Melwin Schultz