De kommande sju dagarna blir en helt otroligt spännande och inspirerande SUPERVECKA för IF Elfsborgs ungdomsverksamhet.
Eller vad sägs om en helt avgörande match för U21 som vid vinst leder till SM–final, en SM–final för U16 samt varsin SM–semifinal för U19 och U17.
Chansen till fyra SM–guld finns, så nu kör vi!

Efter en lång och omvälvande säsong för hela ungdomsverksamheten har man kommit fram till en slutspurt som inte kan beskrivas som något annat än en SUPERVECKA!
IF Elfsborgs supervecka inleds redan i morgon, tisdag 18 oktober, då U21 åker till Norrköping för att spela en helt avgörande match på Östgötaporten om vilket av lagen som tar sig till SM–final. Avspark sker 18:00 och matchen streamas live på www.cmore.se.
Förutsättningarna är enkla, vinner IFE mot Norrköping så är man i SM–final mot Hammarby som redan innan den sista omgången av sitt gruppspel är klara.

Till helgen som kommer blir det minst sagt maxat. Lördagen den 22 oktober, spelar U19 SM–semifinal mot Hammarby på Borås Arena, avspark 14:00. U19 som ju har gått som tåget denna säsong då man slog nytt rekord i U19 Allsvenskan Södra då man gick igenom hela grundserien obesegrade, vilket väl gör att man får stå som favoriter mot ett Hammarby som dock garanterat kommer gå för seger.
Elfsborg U16, som slog Halmstad på bortaplan i sin semifinal efter att ha vänt ett underläge till vinst med 3–2, spelar SM–final mot AIK borta i Stockholm. Hur den än slutar blir det en fantastisk avslutning på den historiska säsongen för tränarna Kjell Antonsson, Kari Mäkelä och grabbarna i laget.

Därefter, allra troligast på söndag, är det dags för nästa SM–semifinal då Elfsborgs U17–lag även de åker till Stockholm för att spela mot Djurgården. Semifinalplatsen säkrades så sent som i fredags då U17 besegrade Örebro på bortaplan i den helt avgörande sistaomgången, en bedrift som blir extra stark då man får ha i åtanke att U17 låg tolv poäng bakom slutspelsplats så sent som i slutet av maj.
Som avslutning på denna hysteriska vecka spelar även A–laget borta mot Hammarby, söndag 17:30, så man kan onekligen säga att det är Elfsborg mot Stockholm, i alla fall under helgen.
Elfsborgs ungdomsverksamhet och talangutveckling har redan skördat stora framgångar i år, och ännu bättre kan det bli.

Speldagar och avsparkstider för U16:s final och U17:s semifinal dröjer något, men så fort de är spikade kommer det naturligtvis annonseras här på elfsborg.se.