Elfsborgs U16-lag stod för en härlig bedrift när man tog sig till SM-final, där fällde dock starten avgörandet mot AIK.

IF Elfsborgs U16-lag kom till Skytteholms IP med stort självförtroende efter att ha vunnit serien, vunnit SM-gruppspelet och sedan slagit ut Halmstads BK på bortaplan i semifinalen. Nu väntade ett motstånd man tidigare inte stött på – AIK i en tuff bortamatch i Stockholm.

Inledningen blev heller inte vad gulsvart önskade. AIK fick via Elfsborgsspelare in första målet redan i andra matchminuten och Alexander Alp kunde sedan utöka ledningen till 2–0 i den nionde. Brant uppförsbacke, men Elfsborg krigade vidare och jobbade sig in i  matchen. I slutet av första halvleken fick Elfsborg en bra chans, men målvakten räddade skottet.

Tidigt i den andra halvleken blev det dock en strimma hopp för gulsvart när Gustav Apelkvist satte in reduceringen till 2–1, men drygt tio minuter in utnyttjade sedan AIK en hörna och fick in 3–1. En stund senare kunde Mörfelt göra 4–1, men det var Elfsborg som skulle få sista ordet när Alexander Ceganjac kunde sätta 4–2, vilket också blev slutresultat.

Tränare Kjell Antonsson summerar:

– Givetvis ville vi ju vinna finalen, samtidigt som det på det stora hela känns bra att vara tvåa. Vi fick en mardrömsstart med två insläppta mål, sedan rycker vi upp oss och jämnar till det. Deras målvakt gör tre riktigt bra benparader och var riktigt duktig. I andra halvlek flyttade vi upp och försökte sätta press, vi fick reducering och hade en bra period men sedan misslyckas vi med en rensning som går till hörna, som de sedan utnyttjar. Vi försökte flytta upp än mer, gick ned på trebackslinje men då kunde de kontra in 4–1. Vi reducerar i slutet men kom inte närmre.

Trots förlust, en fantastiskt stark säsong från Elfsborgs yngsta elitlag där killarna verkligen vittnar om att framtiden ser fortsatt ljus ut.

– Jag är otroligt nöjd med killarna, det här kan inte ta ifrån dem någonting. Vi har vunnit serien, vi vann gruppspelet i slutspelet, tog oss till final. Vann dessutom Eskilscupen och var i final i Gothia Cup. Nu får vi fokusera på Ligacupen som snart startar, men jag är jättenöjd med vår insats i år, avslutar Kjell.

AIK – IF Elfsborg 4–2 (2–0)

1. Camil Altun, 2. Elliot Sköld, 3. Johannes Vedin, 4. Joel Wiktorsson, 5. Makwan Sawsani, 6. Jesper Sandberg Hesselgren, 7. Nattnael Zerai, 8. Alexander Karlsson, 9. Gustav Apelkvist, 10. Aleksandar Ceganjac, 11. Daniel Miljanovic
Ersättare: 12. Alexander Salo, 13. Victor Gustafsson, 14. Rasmus Swahn, 30. Melwin Schultz