Elfsborg U17 är i SM–final efter 1–0 borta mot Djurgården, och segern kom efter ännu en gastkramande spänning. Marokhy Ndione avgjorde sin andra SM–semifinal på mindre än ett dygn i den 86:e matchminuten, och i mål stod Tim Rönning för en helt perfekt insats och räddade sitt lag flera gånger om.

Det blev Tim Rönnings, Marokhy Ndiones och hela IF Elfsborgs dag, till slut. På en kall, blåsig och regnig Stockholms Stadion bjöds det upp till SM–semifinal mellan Djurgården och Elfsborg, och det var hemmalaget som åtminstone hade de allra farligaste chanserna. Men varje gång var han där, Tim Rönning, och lyckades med den ena makalösa räddningen efter den andra.
Det gick till och med så långt att Djurgårdens spelare, ledare och kanske framför allt publik slet sitt hår och skrek i frustration över hur Rönning visade upp målvaktsspel i mästarklass. Kanske var det så att en lyckönskning från Kevin Stuhr Ellegaard strax innan match hjälpte till att pumpa upp den yngre kollegan.

Nu var det inte så att det var spel mot ett mål matchen igenom, Elfsborg hade även de ett gäng chanser till att bryta dödläget. Marokhy Ndione var närmast, men han skulle pricka rätt i ett betydligt senare skede av matchen, närmare bestämt i den 86:e matchminuten. Ndione hämtade hem sin egna nick precis utanför straffområdeslinjen och klippte till, varpå bollen curlade sig in fantastiskt tjusigt i mål. Vild eufori uppstod och de bekymrade och spända minerna var av naturliga skäl som bortblåsta. Extra roligt för Marokhy Ndione som ju även avgjorde lördagens SM–semifinal för U19–laget, då med 2–1 efter förlängning.
Djurgården försökte sig på en sista forcering, men tiden räckte inte till och när domaren blåste av så stod det klart att IF Elfsborg U17 spelar SM–final på hemmaplan nästa helg.
Framtiden bara fortsätter rusa framåt, och den är utan tvekan gulsvart.

U17 ALLSVENSKAN SEMIFINAL
Djurgårdens IF – IF Elfsborg 0–1 (0–0)
Mål: Marokhy Ndione (86)
Elfsborgs startelva: Tim Rönning, Jacob Ejerblad, Adrian Zeka, Filip Schyberg, Samuel Rundqvist, Joakim Engström, Eduart Iljazi, Marokhy Ndione, Prince Issac Kouame, Anton Thorsson, Daniel Ramadanovic, Tim Stålheden
Ersättare: Marcus Ejerblad, Mentor Kelmendi, Arlind Kutllovci, Jesper Sandberg Hesselgren, Camil Altun