IF Elfsborg går i helgen in i två turneringar. Den nya toppturneringen där Skandinaviens bästa U19-lag ska utses och den anrika Boråsturneringen Mariedal Cup.

För första gången ska Skandinaviens bästa U19-lag utses. Under två helger i Göteborg kommer turneringen att äga rum där de åtta främsta lagen i Skandinavien deltar. De åtta lagen är uppdelade i två grupper om fyra lag där alla möter alla. De svenska lagen är finallagen i U19-SM, det vill säga IF Elfsborg och Malmö FF samt ett tredje som är IF Brommapojkarna. Från danskt håll är det FC Midtjylland och Odense BK som deltar och från Norge kommer Rosenborg BK, Molde FK samt Vålerenga IF.

Följande spelschema gäller för IF Elfsborg som representeras av U-truppen:
Fredag 11 november: 17:00 Rosenborg – Elfsborg
Söndag 13 november: 15:00 Odense – Elfsborg
Fredag 25 november: 19:00 Elfsborg – Molde
Söndag 27 november: 11:00 Placeringsmatch 7-8, 13:00 Placeringsmatch 5-6, 13:00 Placeringsmatch 3-4, 15:00 Final

Samtliga matcher spelas i Prioritet Serneke Arena.

Anrika Mariedal Cup

För 39:e gången i ordningen drar Mariedal Cup igång på fredagen. I år deltar 66 stycken lag och för IF Elfsborgs del har klubben ett lag som representerar de gulsvarta färgerna. Därmed är Elfsborg och Mariedal IK själva de enda föreningar som varit med under samtliga år turneringen spelats. Nytt för i år är att det också finns rena futsal-klubbar med i turneringen.

Turneringens första match spelas kl 18.00 på fredagskvällen, men för Elfsborgs del får man vänta några timmar till. Laget går in i Boråshallen kl 00:40 natten mot lördag i sin första gruppspelsmatch. Klubben representeras av U17-laget.

För att följa Elfsborgs framfart kan du klicka på denna länk.