Den årliga ungdomsavslutningen är en lång tradition inom IF Elfsborg och under torsdagskvällen var det dags igen för priser, utmärkelser och avtackning för våra yngsta spelare. Avslutningen hölls i Parkhallen och det var minst sagt välbesökt då Elfsborgs yngsta spelare och deras ledare samt föräldrar kom på besök för en härlig helkväll.

Joakim Johansson agerade konferencier på ett strålande sätt och efter det obligatoriska fikat svar första punkten på programmet var intervjuer med A-lagsspelare. Dagens gäster var Rasmus Rosenqvist och Rami Kaib, två nyligen uppflyttade spelare, som fick berätta inför de 250 ungdomsspelarna lite om hur det är i A-laget och vad som krävs för att nå dit.

Efter det delades det ut priser. De spelare som i sin årskull vann Bästa Kompis–priset fick även ta emot ett ungdomsstipendium i form av 500 kronor från Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons minnesfond. Stipendium ur Bäcks minnesfond delades även ut. Alla ungdomsspelare i IF Elfsborg går igenom värdegrundsutbildning som en del av deras fotbollsutbildning, bra kompis-priset är ett sätt att stärka föreningens värdegrundsarbete.

Kjell Antonsson, ungdomsansvarig i IF Elfsborg, var mycket nöjd med avslutningen:
– Det blev som vanligt en riktigt trevlig tillställning. Det är alltid lika fantastiskt att se de yngsta på plats och det kanske roligaste är utdelningen av Bästa Kompis–priserna som vi håller högt. Att vara en bra kompis och ta hand om alla på bästa sätt är precis så som vi vill ha det i vår verksamhet, säger Antonsson och fortsätter om hur han ser på året som gått i stort:

– När man är ute på Ryda Sportfält och ser alla planer fullproppade med unga spelare känns det fantastiskt. Vi har en otroligt bra organisation med duktiga ledare som gör ett fantastiskt jobb dag ut och dag in, och dem vill jag verkligen framhäva. Våra spelare får en bra utbildning och utveckling både på och utanför planen, vilket naturligtvis är det viktigaste, säger han.

Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons minnesfond har under många år delat ut ett stipendium till en spelare eller annan person verksam inom föreningen med bra värderingar och ledaregenskaper. 2015 fick Viktor Claesson och Roger Gröndahl ta emot priset. 2014 ändrades detta och delas numera ut till de spelare som i sin årskull vinner Bästa Kompis–priset, och det handlar om ett ungdomsstipendium på 500 kronor. Syftet är att stärka och lyfta upp det viktigaste priset man kan få som ungdomsspelare. Det viktigaste uppdraget vi har inom fotbollen är att vara med och fostra goda samhällsmedborgare.

Vinnarna av årets Bästa Kompis, Gamla Elfsborgaren och Sven Jonassons stipendium samt stipendium från Bäcks Minnesfond:

F8 – Stella Johansson

P8 – Alexander Boström

P10 – Albert Tafilaj

P12 – Mikael Bengelsdorff

P14 – Adis Strikovic

U14 – Besfort Zeneli (Bäcks minnesfond)