Det har varit flertalet matcher för IF Elfsborgs elitlag denna helg, här följer en sammanställning över de olika cupmatcher som spelats. 

Ligacupen för U16

Elitlagens motsvarighet till Svenska Cupen, Ligacupen, inleddes för U16-laget. Här fick laget en smakstart på det första gruppspelet när Husqvarna besegrades med hela 16–0. Efter 4–0 i halvtidsvilan var det proppen ur i andra halvlek. Bäste målskytt var Musa M’Benga som blev femmålsskytt. I gruppen finns även Gais och Västra Frölunda vilket innebär två raka bortamatcher innan första gruppen summeras.

U17 i Mariedal Cup

Det har varit en matchintensiv helg för U17-laget som deltagit i klassiska Mariedal Cup i Borås. Första gruppspelet gav full pott och hela 15–1 i målskillnad i de fyra gruppspelsmatcherna som spelades natten mot lördag. På lördagen fortsatte nästa gruppspel där Elfsborg blev tvåa i gruppspelet efter tre vinster och en förlust. På söndagen inleddes tredje gruppspelet, men då tröt krafterna och laget slutade sist i gruppen med en oavgjord match och två förluster. Bäste gulsvarta målskytt blev Mervan Trncic med sina elva mål. Ändå en härlig insats i en klassisk turnering!

U19 i Skandinaviska mästerskapen

För första gången ska de bästa lagen i Skandinavien göra upp om vilket U19-lag som är bäst. För Elfsborgs del inleddes turneringen med match mot norska Rosenborg BK. Matchen var mållös i första halvlek där Tim Rönning stod för ett par riktigt vassa frilägesräddningar. I andra halvlek tog Elfsborg ledningen med 1–0 genom Arian Kabashi, därefter vände norrmännen på matchen och vann med 3–1.

På söndagen var det dags för den andra matchen i turneringen när danska Odense BK stod för motståndet. Elfsborg fick en bra inledning när Hugo Svensson satte in 1–0 och ökade sedan till 2–0 genom Oscar Iglicar. Odense kunde sedan reducera på en riktigt drömfrispark efter halvtimman och ledningen stod sig in i paus. I andra halvlek kvitterade sedan Odense och tog även ledningen på straff till 2–3 med dryga kvarten kvar. Elfsborg försökte forcera men var decimerat med två man på grund av dubbla gula kort och matchen slutade dessvärre 2–3. Om två helger fortsätter turneringen i Göteborg.