Vårt populära sommarläger, Camp Elfsborg Fotbollsskola firar 10 år. Intresset inför sommarens två lägerveckor är stort, men än finns plats för fler fotbollsspelande killar och tjejer i åldern 10 till 14 år.

Jan Ryrlén som arbetar med IF Elfsborgs verksamhetsområde i samhället, Vi Tillsammans, berättar mer om hur lägrets startades
–  Jag var med och startade vår fotbollsskola år 2007, med den första lägerveckan. Från början har vi varit noga med att det ska vara ett läger som alla kan delta i då det tillhör Camp Elfsborg som riktar sig mot regionens breddfotboll. Vi har aldrig haft några uttagningskrav utan alla killar och tjejer som vill är välkomna. Mycket vikt har lagts vid det sociala, att man ska ha kul och trivas när man är på besök i Borås. Vi har en ambition som genomsyrar hela föreningen om att vara en familjär klubb som tar hand om unga spelare på ett bra sätt. Vi har en stor fördel i att kunna ha det mesta av vår verksamhet samlad kring Borås Arena, man går på några minuter mellan Parkhallen, Ryda Sportfält och Borås Arena. Vi har arbetat mycket med känslan att man är på plats hos IF Elfsborg genom att använda att bland annat använda ungdomstränare i föreningen samt spelare från våra U19-U21 elitlag som ledare. Vi använder även spelare och ledare från vårt A-lag som föreläsare samt gäster ute på träningarna.

Eric Sjölin har administrativt varit ansvarig för lägret sedan år 2010 och berättar om utvecklingen genom åren
– Ändå sedan starten för 10 år sedan har vi vuxit i antal deltagare i princip varje år. Det är en process som vi har låtit ta tid för att kvalitén för barnen ska kunna behållas. För tre år sedan utökade vi från en till två lägerveckor, och 2016 hade vi hela 210 deltagare, nytt rekord.  Vi har märkt genom åren att allt eftersom IF Elfsborgs ungdomsverksamhet och talangutveckling för beröm medialt ökar även intresset för att komma och besöka föreningen. I stort sett alla av deltagarna som kommer är otroligt motiverade med sin fotboll och Pavel Aso med flera av våra ungdomstränare i IF Elfsborg ser till att det blir ett bra nivåanpassat upplägg oavsett om man är med i en grupp med 10-åringar eller 14-åringar.

Hur går man tillväga om man vill delta i någon av sommarens lägerveckor?
– Vi märker redan nu att det är stort intresse. Det som är extra glädjande är att många av föregående års deltagare kommer tillbaka och vill vara med igen. Vi har satt ett tak på 125 deltagare per lägervecka och speciellt den första veckan, 18-22 juni, där fyller det på snabbt med deltagare. Det kostar 2700 för en lägervecka, men då ombesörjer vi allt ifrån logi, tre mål mat om dagen träningsställ och samtliga aktiviteter under veckan. Vi är även stolta över vårt samarbete med Erikshjälpen där vi kan erbjuda ett antal lägerplatser, för socialt eller ekonomiskt utsatta familjer, där de går in och betalar lägeravgiften. Läs mer om det här.

Här kan du läsa mer om sommarens Camp Elfsborg Fotbollsskola och hitta länk för anmälan.

Camp Elfsborg är ett av tre ben i Vi Tillsammans. Området innehåller vår fotbollsinriktade verksamhet som syftar till att dela med oss av vårt kunnande, inspirera och bidra till att utveckla ungdomsfotbollen i vår region.