Inför Nordsjälland–Elfsborg: truppen, förutsättningarna mm.

Publicerad: 2017-02-11 13:27

Elfsborg åker under söndagen till danska Farum för att möta FC Nordsjälland i årets tredje träningsmatch. Läs om vilken trupp som IFE mönstrar, hur förutsättningarna ser ut och var matchen går att se.

TRÄNINGSMATCH
FC Nordsjälland–IF Elfsborg
Right To Dream Park, söndag 12 februari, avspark 15:00
Matchen sänds i C More Fotboll samt streamas på cmore.seDENNA LÄNK eller nedanstående.
Länk till sändningen av matchen: http://www.cmore.se/sport/spel/3760412-nordsjalland-elfsborg

ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, Tim Rönning
Christopher McVey, Anders Randrup, Rami Kaib, Adam Lundqvist, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Simon Olsson, Rasmus Rosenqvist, Alex Dyer, Emir Bajrami, Issam Jebali, Simon Lundevall, Jesper Karlsson, Daniel Gustavsson, Viktor Prodell, Lasse Nilsson
Frånvaro: David Olsson, Ibrahim Dresevic, Jesper Manns och Per Frick kommer att stå över söndagens match mot Nordsjälland.

Elfsborgs tredje träningsmatch för året blir, som traditionen numera säger, mot FC Nordsjälland från Farum. I Elfsborgs trupp för matchen, som sker en vecka innan årets tävlingssäsong drar igång med match mot IFK Värnamo i Svenska Cupens gruppspel, återfinns för första gången i år både Kevin Stuhr Ellegaard och Adam Lundqvist. Ellegaard missade hela träningslägret i Salou då han stannade hemma i Borås eftersom familjen väntade tillökning och Lundqvist har fram till nu rehabiliteringstränat, men vänsterbacken är sedan en vecka tillbaka i full träning.
Gulsvart är just nu inne i den sista delen av den tyngsta försäsongsträningen och får ses som kraftigt nedtränade inför mötet med Nordsjälland, men det blir en intressant eftermiddag på Right to Dream Park i Farum.
– Med tanke på hur pass nedtränade vi är nu så blir det såklart en tuff ingång för oss mot ett Nordsjälland som snart ska in i säsong igen, men vi åker dit för att få ett rejält träningspass och slipa på våra saker i spelet. Det är framför allt nästa söndag mot Värnamo som vi ska vara ett par snäpp vassare, så detta blir en bra referensmatch inför den, säger manager Magnus Haglund.

FC Nordsjälland ligger inför den danska högstaligans omstart (mot Lyngby BK den 17 februari) på nionde plats med 25 inspelade poäng på 21 matcher, med en målskillnad på 30–35.
Laget tränas av Kasper Hjulmand och i truppen återfinns sedan bara ett par dagar tillbaka den före detta AIK–målvakten Patrik Carlgren.
Den interna skytteligan leds av den danske anfallaren Marcus Ingvartsen som på 21 matcher har gjort 12 mål, vilket också gör honom till ligans näst bäste målskytt. FCN har även en spelare med i toppen av den danska assistligan, och det är Ernest Asante som har sju assistpoäng på 16 spelade matcher.

Nordsjälland–Elfsborg sänds i C More Fotboll samt streamas på cmore.seDENNA LÄNK eller nedanstående. Avspark sker 15:00. 

 

Huvudpartners