Det var inte bara A-laget som gick in i Svenska Cupens gruppspel under helgen, så gjorde även tre elitlag när ligacupen drog igång.

U16

I gruppspelet i U16 ligacupen var det en prestigematch direkt i inledningen av säsongen. IF Elfsborg tog emot IFK Göteborg på Borås Arena två. Det blev en jämn match och matchen stod 0–0 i halvtidsvilan, men direkt i inledningen av den andra halvleken kunde Elfsborg sätta in ledningsmålet genom Victor Gustafsson. Detta blev även matchens enda mål och därmed en kanonstart på gruppspelet.

Nästa match i denna grupp spelas mot Örebro SK den 24/2 kl. 19.00 på bortaplan.

U17

På Thordengården var det dags för IK Oddevold att ta emot IF Elfsborg, en match som skulle bli riktigt tuff för gulsvart. Hemmalaget tog ganska tidigt ett initiativ målmässigt och efter 27 minuter spelade satte hemmalaget in 3–0 och uppförsbacken var tämligen brant. Lite hopp blev det när Elfsborg tilldömdes straff i 36′ minuten som förvaltades väl till 3–1 vilket också var halvtidsresultat. Trots att Elfsborg verkligen ville komma närmre och hota Oddevold i matchen blev det istället ytterligare två baklängesmål. Tävlingspremiären i år skrevs därmed till förlust med 5–1. Nya tag inför fortsättningen av gruppspelet då det redan i nästa match är ett västderby när IFK Göteborg gästar Borås Arena den 26/2 kl 17.00.

U19

U-truppen åkte till Behrn Arena för en högintressant första match mot en tuff motståndare i Örebro SK. Det blev en fartfylld inledning med högt tempo, men det var hemmalaget Örebro som tog ledningen efter 19 minuter. När strax över halvtimman var spelad tilldömdes ÖSK straff som också gav 2–0. I andra halvlek jagade Elfsborg reducering, den skulle också komma med tjugo minuter kvar, men då hade ÖSK redan gjort ett tredje mål. Avslutningen av matchen skulle bli målrik när Örebro såg ut att stänga definitivt till 4–1 i 87′ minuten, men Elfsborg fick in ytterligare en boll till 4–2 bara minuten efter. Det blev slutresultatet vilket gav tre poäng i inledningen av gruppspelet till ÖSK.

Andra matchen i gruppen väntar även här nästkommande helg. Karlstads BK gästar Borås Arena den 25/2 kl 15.00