170219 Elfsborgs Jesper Karlsson och Värnamos Tyler Lissette under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och Värnamo den 19 februari 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Cop 112

Oavgjort i första cupmatchen

Publicerad: 2017-02-19 18:46

Första tävlingsmatchen för året gästades av IFK Värnamo, ett välkänt lag i Elfsborgskretsar, inte minst tack vare alla spelare som klubben har fostrat.

När väl matchen sparkades igång var det Elfsborg som direkt tog tag i taktpinnen och det märktes att det var spelsugna spelare som ville vinna matchen. Mest utmärkande av spelarna var Jesper Karlsson som inte helt olikt en viss Niklas Hult rev stora hål i Värnamos försvar med sina pigga fötter.
Under första halvan av halvleken var det ett dominerande Elfsborgsspel och utdelningen skulle komma. I den 25 minuten avlossade Daniel Gustavsson ett skott som gick in vid målvaktens vänstra stolpe.
Att sedan gå in i halvtidspaus med 1-0 kändes i underkant, det var många klara målchanser till Elfsborgs fördel.

Om första halvlek var pigg så blev det en kalldusch för Elfsborg i början av andra. I matchminut 53 kvitterade Värnamo och i minuten efter så gjorde gästerna 1–2. En totalt ändrad matchbild.
Elfsborg jagade en kvittering och den skulle komma. Vid bytet när Daniel Gustavsson byttes ut och Viktor Prodell gick in flyttade Simon Lundevall ut på kanten. Ett smart drag.
Minuten senare fick Lundevall bollen strax utanför straffområdet och avlossade ett otagbart skott i bortre hörnet, ett härligt förlösande mål.
Trots en Elfsborgsforschering så blev det inte mer mål. Matchen slutade 2-2.
I matchens slutskede drog Jon Jönsson på sig sin andra varning och fick lämna planen.