För 15e året på raken arrangerar Byttorps IF och IF Elfsborg tillsammans Bra Kompis Klassfotboll den 20-21 maj. Fair Play-turneringen har blivit ett välkommet inslag för alla låg- och mellanstadieskolbarn i Borås på Ryda sportfält.

Varje år spelar runt 2200 skolbarn ifrån Borås Stad och Bollebygds kommun vår populära fotbollsturnering. Under två dagar förvandlas Ryda Sportfält till en enorm folkfest där spelare, föräldrar och syskon deltar. Syftet med turneringen är att öka intresset för fotbollen, visa på vikten av att spela Fair Play och självklart att vara en bra kompis.

Under vårterminen erbjuder IF Elfsborg varje år gratis värdegrundsföreläsning till alla skolklasser i Borås Stad. Eric Sjölin som arbetar med IF Elfsborgs värdegrundsarbete i Vi Tillsammans berättar mer
– Vi började med våra föreläsningar i skolorna våren 2010, så det här blir åttonde året på raken vi är ute och kör. Vi har besökt i snitt 50 skolklasser per kalenderår under de senaste åren och det märks att det är attraktivt när IF Elfsborg kommer på besök till skolan. Så ofta som möjligt brukar jag ta med våra spelare ut på besök. Grundupplägget i föreläsningen handlar om IF Elfsborgs värdegrund med våra ledord attityd, ansvar, respekt, hur man är en bra kompis och att ge rasismen rött kort.

Totalt spelade 2600 skolbarn i någon av de skolturneringar som vi är med och arrangerar förra året. Föreläsningarna är en jättebra förberedelse för att förmedla Fair play-budskapet till barn inför att de själva sedan ska spela med sin klass i slutet av maj, berättar Sjölin.

För att boka värdegrundsföreläsning kontakta eric.sjolin@elfsborg.se


Se inslag från 2016 års turnering

Bland flera fina förmåner kommer alla deltagare i Bra Kompis Klassfotboll kommer att få ett värdebevis på en gratis matchbiljett till en allsvensk match med IF Elfsborg. Föräldrar och syskon kan sedan köpa till matchbiljetter för halva priset i IF Elfsborgs tält på Ryda Sportfält för att gå tillsammans . Det brukar bli härliga folkfester på Borås Arena när alla deltagare från Klassbollen sluter upp!  Årets bra kompis-match är IF Elfsborg – BK Häcken 2 juni. 

För att anmäla din klass till Bra Kompis Klassfotboll 2017, läs mer och anmäl via den här länken.

Bra kompis Klassfotboll är en del av IF Elfsborgs område Vi Tillsammans, med verksamhet som riktar sig mot samhället. Läs mer om vi tillsammans här.