Tack vare Elfsborgs storseger mot Falkenberg fick gulsvart hemmaplansfördel i Svenska Cupens kvartsfinal. Motståndet lottades under söndagskvällen, och det blir Brommapojkarna som kommer till Borås nästa helg.

Det blev ovisst in i det sista huruvida Elfsborgs skulle få spela sin kvartsfinal på hemmaplan eller inte, men tack vare Arian Kabashis magnifika 6–1 i slutminuterna mot Falkenberg blev det klart att gulsvart blev en av de fyra främsta gruppettorna, vilka får spela sin kvartsfinal hemma.

Under söndagskvällen lottades även Elfsborgs motståndare i kvartsfinalen, och det blir nyblivna superettanlaget Brommapojkarna som leds av forne landslagskaptenen Olof Mellberg som kommer till Borås. Matchen kommer att spelas den 11:e eller 12:e mars, och så fort beslut om matchdag och avsparkstid är taget så går vi ut med informationen.