Här följer en lägesrapport i ligacupen för IF Elfsborgs elitlag, där vi nu spelat tre matcher i det andra gruppspelet där vinnarna i respektive grupp går till slutspel. 

U16

Elfsborg inledde med en seger med 1–0 i första gruppspelsmatchen mot IFK Göteborg på hemmaplan, därefter följde en bortamatch mot Örebro SK under förra helgen. Där stod gulsvart för en stark insats och vann med 0–2 efter mål av Musa M’Benga och Ornel Makindu.

Tredje matchen spelades under helgen där Karlslunds IF HFK tog emot Elfsborg. Hemmalaget fick en smakstart med mål efter drygt tio minuter spelade, Elfsborg låg på och försökte komma igen målmässigt men det dröjde fram till slutet av matchen innan vändningen kom. Först noterades ett självmål till 1–1, därefter satte Musa M’Benga 1–2 med bara minuter kvar att spela. Därmed tre nya poäng och fortsatt hundraprocentig utdelning i gruppspelet.

Nästa match spelas kommande helg mot Degerfors IF på Borås Arena 2.

U17

Som tidigare rapporterat inleddes ligacupen tungt för U17-laget där första matchen förlorades med 5–1 på bortaplan mot IK Oddevold. Under förra helgen tog laget dock en skön revansch i västderbyt mot IFK Göteborg där Johannes Vedin gjorde matchens enda mål på straff. På lördagen kom dock ett riktigt fint kvitto när laget åkte till Örebro för möte mot Örebro SK. Tim Stålheden och Aleksandar Ceganjac var dagens målkungar med tre respektive två mål. Matchen slutade 0–5.

Laget har en gruppspelsmatch kvar, på hemmaplan mot Örgryte IS nästkommande vecka.

U19

Förlust i första matchen mot Örebro SK, därefter vann laget vann U-truppen på hemmaplan mot Karlstads BK med 2–0 där Filip Varenhed stod för bägge målen. Ny hemmamatch, denna gång mot Jönköping Södra, spelades på lördagen. Bortalaget började starkt och gick upp till 0–3 innan Elfsborg kunde reducera två gånger om, men Mervan Trncic bägge mål med tio minuter kvar räckte inte och J-Södra kunde hålla undan till seger.

Nästa helg väntar GAIS på bortaplan, ett lag som också tagit tre poäng på de inledande två matcherna.