Det var upplagt för gruppfinal när grupp 4 skulle avgöras där en kvartsfinalplats låg i potten.
Tillslut blev det en målkavalkad till 6-1 för vår fördel.

De till vardags gulklädda gästerna kom i sina rödklädda reservställ till söndagsmatchen i en råkall men fin dag. Det var det gulklädda hemmalaget, Elfsborg som var piggast och starkast i första halvlek och det syntes redan från start att man ville vinna matchen. Fyra mål krävdes för att få hemmafördel i kvartsfinalen.
Redan i den 7:e minuten gjorde Per Frick 1-0 på inlägg från Adam Lundqvist. Per som var tillbaka i startelvan efter skada var sugen på mer mål och var hungrig framför Falkenbergs kasse.
En annan som var riktigt spelsugen var Issam Jebali som var tillbaka efter en blindtarmsoperation rev stora hål i Falkenbergs försvar och hade en superchans i den 10:e minuten att göra 2-0 men Falkenbergs keeper var på tårna när Jebali kom nära.
I den 35:e minuten skulle 2-0 målet komma. Denna gång på hörna från Lundevall till en framstormande Jon Jönsson som inte tvekade en sekund utan tryckte dit tvåan, en skön känsla att ta med sig i halvtidspausen.

Början på andra halvlek hade Falkenberg flyttat upp manskapet en bit och stressade det gula försvaret och i den 57:e minuten reducerade Falkenberg på straff. Detta var startskottet på en kavalkad av mål för Elfsborg.
I 66:e minuten rakade Simon Lundevall in 3-1 och det märktes att luften gick ur Falkenberg, då dem var tvingade att vinna matchen för att gå vidare. Elfsborg ville mer. Även så vädret som växlade till ett ihärdigt snöande, en ovanlig syn på Borås Arena.

4-1 kom ett par minuter senare av Anders Randrup på en andraboll från en hörna och det var riktig ridå för gästerna. Elfsborg rullade nu ut och Daniel Gustavsson gjorde dagens snyggaste soloprestation när han drev bollen på egen hand genom Falkenbergsförsvaret och nästan retfullt enkelt sköt in 5-1, ett mål man kan se om och om igen.
Grädden på moset var när hemmaplansdebuterande lärlingen Arian Gabashi gjorde 6-1 där han rusade fram i straffområdet och stötte in inlägget från Adam Lundqvist. Då var matchen redan avgjord men lika härligt med många mål.
Det blev en härlig match där framförallt det stora glädjeämnet var de sex olika målskyttarna.

SVENSKA CUPEN – GRUPPSPEL, OMGÅNG 3
Elfsborg–Falkenberg 6-1 (2-0)
Målskyttar, Elfsborg: Per Frick (7′), Jon Jönsson (35′), Simon Lundevall (66′), Anders Randrup (72′), Daniel Gustavsson (87′), Arian Kabashi (88′)
Varningar, Elfsborg: Anders Randrup(14′), Joakim Nilsson (57′)
Utvisning, Elfsborg: – 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Randrup, Jon Jönsson (46′), Jörgen Horn, Adam Lundqvist –Daniel Gustavsson, Alex Dyer, Simon Olsson –  Simon Lundevall (80′), Per Frick (76′), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Joakim Nilsson(46′), Oscar Iglicar Berntsson, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist (76′), Arian Kabashi (80′)