Det är dags för kvartsfinal! Elfsborg tar under söndagen emot Brommapojkarna i Svenska Cupens kvartsfinal på Borås Arena, och det är ett supertaggat gulsvart lag som kommer göra allt för att gå vidare.
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna ser ut. 

SVENSKA CUPEN – KVARTSFINAL
IF Elfsborg – Brommapojkarna
Borås Arena, söndag 12 mars, avspark 16:00
Köp dina kvartsfinalbiljetter HÄR eller hos något av våra ombud City Knalleland, Borås Turistbyrå, City Gross eller Willys.
MATCHEN INGÅR I SERIEBILJETT 2017!

ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Emir Bajrami, Alex Dyer, Per Frick, Viktor Prodell
Frånvaro: Lasse Nilsson, Jesper Karlsson, Ibrahim Dresevic

TIDIGARE MÖTEN
IF Elfsborg och IF Brommapojkarna har mötts tre gånger tidigare i Svenska Cupen och det har alla tre gånger slutat med en gulsvart seger. Elfsborg har på dessa tre matcher gjort fem mål och släppt in ett.
I allsvenskan har lagen mötts tio gånger genom åren, och här har Elfsborg kunnat inkassera fem vinster, fyra oavgjorda och en förlust. På dessa tio möten har IFE gjort 18 mål och släppt in 7.

FÖRUTSÄTTNINGARNA
Elfsborg kommer med minst sagt råg i ryggen efter den magnifika urladdningen hemma mot Falkenberg i den sista gruppspelsmatchen tillika gruppfinalen. 6–1 där innebar inte bara att man fick många pusselbitar på plats i det offensiva spelet, utan också att man fick hemmaplansfördel i kvartsfinalen.
Daniel Gustavsson fortsätter att ösa in mål i cupen och är nu uppe i åtta mål på fyra matcher (glöm inte de fyra målen han gjorde mot Gauthiod i omgång två) och det är naturligtvis något som vi hoppas att han fortsätter med att göra, gärna direkt mot BP. Formen pekar starkt uppåt för de gulsvarta och spelet känns mer och mer sammansatt och ihopsvetsat ju längre man har kommit in i Svenska Cupen och ju mer man närmar sig den allsvenska premiären.

Brommapojkarna, i allsvenskan så sent som 2014, lyckades under 2016 ta sig upp från division 1 och spelar alltså denna säsong i superettan. Man gör det under ledning av den förre landslagshjälten och lagkaptenen Olof Mellberg som ser ut att ha fått ordentlig fart på BP igen.
I Svenska Cupens gruppspel mötte man i tur och ordning Helsingborg, Djurgården och Degerfors och vann sin grupp efter segrar mot Helsingborg och Degersfors samt ett kryss mot Djurgården.
BP är ett spelande lag som imponerat under cupen, och det är en typ av motstånd som brukar passa Elfsborg fint då man själv får utrymma att ”spela sitt spel”.
Vi ser fram mot en underhållande och spännande kvartsfinal på Borås Arena!

Janne Mian och Alex Dyer inför kvartsfinalen mot BP