Under söndagseftermiddagen skulle det avgöras vem av Elfsborg och Brommapojkarna som skulle få möta IFK Norrköping i en stundande semifinal i Svenska Cupen nästkommande helg.

Matchen började med ett högt tempo och innan merparten av de ca 1400 åskådarna hade satt sig ner så gjorde BP 1-0. Detta satte fart på di gule som med det tidiga baklängesmålet fick lite ny energi. I den 1o:e minuten snodde Issam Jebali med sig bollen i en duell med en BP-försvarare och sköt 1-1 via den bortre stolpen. Det gav lite spelro och under de första 30 minuterna var Elfsborg det bollförande laget. Mitt i första halvlek fick BP straff efter att Simon Olsson rivit ner Christopher Brandeborn. Straffen räddas dock av vår målvaktskung Kevin med en superräddning! En härlig injektion till laget.

Andra halvlek var lika jämn och det var verkligen två lag som ville vinna matchen som skulle belönas en semifinalsbiljett.
I den 78:e minuten fick Elfsborg ett gyllene läge att göra 2-1 då Per Frick satte full fart på kanten och Rasmus Rosenqvist hack i häl men målvakten kom emellan.

I den 83:e minuten kom BP:s Viktor Gyökeres runt på kanten och kom loss efter en duell med elfsborgsförsvaret och kunde peta in 1-2. Elfsborg forcerade för en sen kvittering men kunde inte trycka in något mål utan är utslaget ut Svenska Cupen denna gång.

SVENSKA CUPEN – KVARTSFINAL
Elfsborg–Brommapojkarna 1-2 (1-1)
Målskyttar, Elfsborg: Issam Jebali (10′)
Varningar, Elfsborg: Simon Olsson
Utvisning, Elfsborg: – 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Anders Randrup (86′), Jon Jönsson, Jörgen Horn (55′), Adam Lundqvist –Daniel Gustavsson, Alex Dyer, Simon Olsson, Emir Bajrami (62′), Issam Jebali – Per Frick
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Joakim Nilsson (55′), Rasmus Rosenqvist (62′), Arian Kabashi, Rami Kaib, Viktor Prodell (86′)