Det börjar närma sig avgörandet för IF Elfsborgs elitlag när det endast återstår en omgång i ligacupens gruppspel. Tre matcher spelades under helgen, här är resultaten och förutsättningarna inför avgörandet.

U16

I denna grupp var IF Elfsborg på förstaplats i gruppen inför matchen, så var det även efteråt. En stark offensiv och ett bra försvar brukar vara nyckeln till bra resultat, så även i U16-gruppen. Elfsborg tog emot Degerfors IF på Borås Arena 2 på söndagen, en match som slutade 2–1 till gulsvart. Elfsborg därmed full pott, tolv poäng, och hela 7–2 i målskillnad på fyra matcher.

I och med segern har nu Elfsborg skaffat sig ett bra utgångsläge för att nå slutspel då en omgång återstår. Tvåa i gruppen är Örebro på sex poäng, dock en match mindre spelad. Elfsborg åker till Göteborg nästa helg för match mot Mossens BK, grupptrea i dagsläget.

U17

Elfsborgs U17-trupp tog sig an Skövde AIK på bortaplan under lördagen, där bortalaget mer eller mindre var piskade att vinna för att kunna utmana om gruppsegern. Det var länge jämnt i matchen och hemmalaget stretade i, men med tio minuter kvar kom det förlösande 0–1 målet genom Gustav Apelkvist. Det blev matchens enda mål vilket gav tre härliga poäng in på kontot och totalt nio inspelade i gruppen.

IFK Göteborg och IK Oddevold spelade på söndagen, två lag som bägge kunde gå upp i gruppledning. IFK vann här med klara 4–0 och tog därmed gruppledningen på målskillnad. Nästkommande helg avgörs det vem som går till slutspel där IFK Göteborg möter Örebro SK på bortaplan medan Elfsborg tar sig an Örgryte IS på hemmaplan. Noterbart är att Elfsborg spelar på söndag och IFK på fredag.

U19

U-truppen har i årets ligacupspel haft svårt att få med sig resultat för att nå en slutspelsplats, men denna helg kom ett fint resultat in på kontot. Elfsborg åkte till Gaisgården för match mot just Gais, där Elfsborg blev för svåra i andra halvlek. Mållöst i paus, därefter öppnades målskyttet av Chris Makindu en liten bit in i andra halvlek. Marokhy N’Dione satte in viktiga 0–2 efter halvtimman spelad. Hugo Svensson satte sedan spiken i kistan i matchens slutskede.

Därmed har Elfsborg gått upp på sex poäng, men chansen till avancemang i ligacupen är dessvärre borta. BK Häcken har tagit full pott och utmanas av Jönköpings Södra om gruppsegern, och det är just Häcken som gästar Borås Arena nästkommande helg.