I tisdags höll Gamla Elfsborgare sitt sedvanliga månadsmöte – en anrik sammanslutning som bidrar till att vårda Elfsborgs historia och är också en samlingspunkt för de som vill uppleva ”Elfsborgsgemenskap”. Månadens tema var kuriosa med två av guldhjältarna från guldåret 1961.

Under ledning av PeGe Johansson intervjuades Henry Larsson och Bengt Linderoth om sin tid som A-lagsspelare. Det var andra tider då – träning tre gånger per vecka och en mycket låg ekonomisk ersättning. Alla arbetade heltid vid sidan av fotbollen. På vintern fanns inga spelbara planer utan då var det löpning på Rya åsar som gällde. Henry berättade om sitt misstag när han var Norrbyspelare i 2 veckor – men ordningen återställdes snabbt när han i hemlighet återvände till Elfsborg inför en bortamatch mot Örgryte IS. Bengt berättade om den fantastiska 6-veckors turné de gjorde på 60-talet då de besökte och spelade matcher i många olika länder. Bland annat spelade de i Aleppo, som då var en mycket vacker stad. De ansåg att Elfsborgs lag 1960 och 1961 var de bästa Elfsborgslag de spelar i. De bästa tränarna var Adolf Vogel och Sven Z.

Gamla Elfsborgare har möte kl 10.00 andra tisdagen varje månad. I år har föreningen haft besök av bland andra Lars Åke Lagrell, Gehrad Sager och Magnus Haglund, som då hade med sig årets nyförvärv. Du som vill bli medlem, kontakta vår ordförande Björn Johansson via mejl gamlaelfsborgare@gmail.com eller på telefon 070 375 0630