Under helgen har nu ligacupen spelats klart för IF Elfsborgs elitlag – så här ser fortsättningen ut. 

U16

IF Elfsborgs U17-trupp har stått för strålande resultat i ligacupen för U16-lag. U17-truppen kommer spela i såväl U16 Nationell Grupp som U17 Allsvenskan Södra. Inför sista gruppspelsmatchen såg förutsättningarna för avancemang goda ut, men laget stod för en ny stark bedrift och vann även sista matchen. Mossens BK tog emot på Valhalla i Göteborg, en match där Kevin Strand gjorde 0–1 i slutet av den första halvleken. I andra halvlek utökade sedan Ornel Makindu på till 0–2 innan Strand satte sitt andra mål till 0–3. Matchen slutade 1–3 och därmed tog Elfsborg full pott och med en förkrossande målskillnad på 11–3.

Elfsborg avancerar därmed till slutspel som spelas nästkommande helg i Göteborg.

U17

För U17-lagets del var chanserna till avancemang små inför den avslutande matchen mot Örgryte IS. Då IFK Göteborg under fredagen besegrade Örebro på bortaplan med hela 1–5 innebar det en målskillnad på +11. Elfsborg hade visserligen chans att gå upp på samma poäng men då skulle det krävas en rejäl målfest mot Örgryte då Elfsborg inför matchen hade +3.

Och urladdning blev det, men inte tillräckligt trots allt. Elfsborg öste på och vann till slut med hela 6–2. Det innebar tre poäng, starka 12 poäng totalt, men dessvärre räckte inte målskillnaden till, totalt +7. Elfsborg snubblade därmed på målsnöret och det är färdigspelat i ligacupen för U17.

U19

BK Häcken gästade Borås Arena för den avslutande matchen mot IF Elfsborgs U-trupp i U19-gruppen. Häcken var obesegrade efter full pott och vann även sista matchen med 0–2. Elfsborg slutade därmed på sex inspelade poäng och en fjärdeplats i gruppspelet.