Under måndagen är det dags för U21 Allsvenskan Södra att starta igång för IF Elfsborg, tuffast möjliga motstånd direkt med västderby.

Försäsongen har rullat på sedan i januari och det börjar nu dra ihop sig med seriespel för IF Elfsborgs elitlag. Först ut är U21 Allsvenskan Södra där Elfsborg tar emot IFK Göteborg på Borås Arena, ett riktigt västderby redan i den första omgången. Serien haltar redan från start när Elfsborg spelar sin första match. BK Häcken leder serien efter två vinster och en oavgjord match, även IFK har spelat tre matcher där laget vunnit två av dessa.

Elfsborg har under försäsongen spelat U-truppen i såväl träningsmatcher som ligacupspel i U19. Resultaten har varit blandade och det är nu intressant att se var laget står.

– Spelmässigt har vi varit ojämna och har inte gjort några direkt bra matcher mot Örebro, Jönköpings Södra och Häcken, men mot Gais var det betydligt bättre. Det har varit lite ojämnt. Defensivt ser det ändå bra ut, när vi är samlade vet vi vad vi ska göra, men offensivt har vi inte riktigt hittat rätt än. Nu har vi en ny trupp, den ser lite annorlunda ut än förra året och vi har lite andra typer av spelare, säger tränare Jesper Bengtsson.

En ung intressant trupp

Truppen i sin helhet ser dock väldigt spännande ut. Flera spelare som med rätt attityd kan ta flera kliv framåt.

– Det är en ganska jämn trupp med bra karaktär i gruppen där alla är villiga att jobba och träna. Det är en bra grupp med intressanta spelare och vi ska utbilda bra spelare för att spela fotboll i Elfsborg, fortsätter Jesper.

Mot IFK Göteborg kommer Elfsborg matcha en ganska ung trupp, mycket beroende på att A-laget har en inplanerad träningsmatch på tisdagen.

– Vi kommer ställa upp med ett ungt lag då A–laget har träningsmatch, en trupp bestående mycket av det lag som spelade i U19 Allsvenskan under fjolåret, men vi kommer ha ett ungt intressant lag. Det jag vill se är attityd, att man vill någonting i såväl anfall som försvar. Spelarna måste ta ansvar för sina uppgifter, att mogna individuellt, hantera boll under press, försvar såväl individuellt som lagdel och som lag. Sedan vill man alltid vinna mot IFK Göteborg, det ger lite extra krydda, avslutar Jesper Bengtsson.

Matchen startar klockan 15.00 på Prioritet Serneke Arena i Göteborg på måndagen.