Under måndagen den 20 mars var det sedvanlig upptaktsträff för de allsvenska klubbarna i Allsvenskan. Klubbarna samlades i Uppsala för att höja temperaturen inför den allsvenska seriestarten. Som vanligt var det en heldag fylld av mingel, samtal, fotografering och intervjuer. Dagens konferencierer var Jesper Hussfelt och Anders Andersson från C more. Elfsborg representeras på scen av manager Magnus Haglund och Alex Dyer.

Största delen av dagen gick åt att presentera de 16 allsvenska klubbarna på scen med föredrag, diskussioner och presentationer från domarna och supportrarna. Som brukligt på en upptaktsträff förekom det en hel del omröstningar och ur ett Elfsborgsperspektiv kunde man konstatera, om man får tro på dem som röstade att gulsvart kommer höra hemma i mittenskiktet av allsvenskan (66% av de röstade svarade i mittens rike).
– Vårt mål är att visa att det är fel, vi vill mer, säger Magnus från scenen.

Intervjun handlade mycket om talangerna i det egna leden där Magnus framförde sin stora tro på Simon Olsson som ersättare för Henning Hauger som lämnade Elfsborg inför säsongen 2017.
– Vi tror extremt mycket på Simon, han har offensiva kvaliteter som vi söker med en mittfältare i Elfsborg.

Alex Dyer som även var med på scenen trivs gott i sin nya klubb och stad:
– Det är en väldigt bra klubb jag har kommit till och Borås är en härlig stad som jag gillar. Det är en större klubb än Östersund och jag har stor press på mig själv att lyckas så det känns helt rätt.

En annan person Magnus hyllade var den unge (född 1997) vänsterbacken Ibrahim Dresevic:
– Jag har aldrig sett en mittback med den uppspelsfoten han har. Han är väldigt intressant.

Utöver fotbollen talades det väldigt gott om Elfsborgs samhällsarbete med Vi Tillsammans som under de senaste åren växt in som en naturlig del i Elfsborgs arbete. Det talades bland annat om arbetet ”Aldrig Ensam”, en del av Vi Tillsammans som är ett informationsprojekt som sprider kunskap och bryter tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna.
– Vi hoppas på att kunna ge något tillbaka till Boråsarna i det vi gör med Elfsborg och med klubben, det känns bra, säger Alex.
Under dagen var det även den självklara lagfotografering för tränarna där man stiftade bekantskap med de nya klubbarna Athletic Eskilstuna, IK Sirius och Halmstads BK.