En tämligen jämn matchbild men trots det drog siffrorna i väg i slutet när IF Elfsborg vann mot Syrianska med 6–2 i Ligacupens semifinal.

Denna helg är det slutspel i elitlagens motsvarighet till Svenska Cupen, Ligacupen, i Göteborg. IF Elfsborg har ett lag, U17–truppen som  i U16–serien tagit sig till slutspel genom att vinna sitt andra gruppspel. I semifinalen stod Syrianska som motståndare, en match där Elfsborg satte hög fart direkt och fick utdelning direkt. Musa M’Benga gjorde 1–0 redan i den första minuten, Kevin Holmén dunkade sedan in en snygg frispark till 2–0 från drygt 15 meter. Matchen var jämn och Syrianska reducerade genom Amadeus Sliwo till 2–1, vilket också var halvtidsresultat.

I den andra halvleken ökade Elfsborg på till 3–1 genom Jasmin Redza, men Syrianska kom igen och reducerade till 3–2. Matchbilden var fortsatt jämn men Elfsborg vassare framåt vilket också gav resultat. 4–2 Musa M’Benga höll sig framme och styrde in sitt andra mål på ett inlägg, 5–2 genom Ornel Makindu och till sist 6–2 genom Musa M’Benga som fullbordade sitt hattrick.

Elfsborg är därmed vidare till final som spelas på söndagen, där står Västra Frölunda IF som motståndare efter att ha slagit ut IFK Lidingö med 2–0 i den andra semifinalen. Elfsborg spelade mot Västra Frölunda i det första gruppspelet av Ligacupen, en match som gulsvart förlorade. Därmed är det bra chans till revansch och en titel i finalen.

Finalmatchen spelas klockan 13.00 på söndagen i Prioritet Serneke Arena, Göteborg.

IF Elfsborg – Syrianska FC 6–2 (2–1)

1. Wictor Skarp (MV), 2. Rasmus Swahn, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Jasmin Redza, 8. Noah Söderberg, 9. Victor Gustafsson, 10. Musa M’Benga, 11. Daniel Miljanovic, 12. Johannes Abdulahad, 13. Awil Hassan, 14. Ornel Makindu, 15. Kevin Strand, 30. Max Helge