170325 Elfsborgs Emir Bajrami klappas om av Viktor Prodell (rygg mot kameran) efter att den förstnämnde gjort 0-1 under träningsmatchen i fotboll mellan Halmstad och Elfsborg den 25 mars 2017 i Halmstad. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / kod JJ / Cop 112

Elfsborgsseger i det allsvenska genrepet

Publicerad: 2017-03-25 19:42, Uppdaterad 2017-03-25 19:44

Efter mål av Jörgen Horn och Emir Bajrami samt en hållen nolla för Kevin Stuhr Ellegaard mot Halmstad summerade Elfsborg en riktigt bra vecka.
Med nio dagar kvar tills den allsvenska premiären ser saker och ting bättre och bättre ut.

Elfsborg spelade allsvenskt genrep borta mot Halmstad under lördagen, och det blev i alla fall resultatmässigt en positiv historia då man gick segrande ur den svårspelade striden med 2–0. Halmstad Arenas A–plan (mer känd som Sannarps IP) hade en gräsmatta som inte direkt bjöd in till skönspel och raka bollbanor, men förutsättningarna var naturligtvis samma för båda lagen. Det var Elfsborg som under de inledande 30 minuterna hanterade underlaget och spelet bäst och man hade större delen av bollinnehavet medan HBK då och då stack upp i ett par farliga kontringar som dock togs hand om antingen försvaret bestående av Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson och Rami Kaib eller Kevin Stuhr Ellegaard  som matchen igenom såg riktigt påkopplad ut.
Under den första halvlekens avslutande tio minuter tog Halmstad över kommandot och pressade på, men försvarsspelet fortsatte att fungera för gulsvarts del och lagen gick in i paus med 0–0 på resultattavlan.

Jörgen Horn byttes in efter halvtidsvilan istället för Joakim Nilsson och Elfsborgs norske mittback hann inte vara på planen i mer än två minuter innan han efter en hörna hann fram på en utmärkt nickskarv mot bortre stolpen av Jon Jönsson och bara kunde raka in bollen från en meters avstånd. Ledningsmål från Horns sida följdes sedan bara någon minut senare upp med att avstyra ett givet HBK–mål. En Halmstadspelare fick friläge och lobbade bollen över Stuhr Ellegaard men Horn var mycket bra med hem och lyckades rensa undan på mållinjen.
Halmstad hade ytterligare en gyllene chans på ett skott från nära avstånd och vinkel snett utifrån, men Stuhr Ellegaard gjorde först en kanonräddning som dock släppte retur ut till en HBK:are som drog på ett skott, men då kom Rami Kaib – en av Elfsborgs främsta i matchen – och blockerade förtjänstfullt med ryggen.
Dubbelchansen blev Halmstads sista i matchen, för efter det så tog IFE tag i taktpinnen igen och stängde den också definitivt genom Emir Bajramis mål fram till 2–0. Bajrami lät den välkända vänsterfoten tala när han strax utanför straffområdesgränsen gick in centralt i banan och avlossade  ett välplacerat skott som borrade sig i nätet strax intill högerstolpen.

Seger med 2-0 och kanske framför allt inga skador på det undermåliga underlaget, så som det ser ut nu kommer Elfsborg komma med en helt skadefri trupp till den allsvenska premiären mot Kalmar den 3 april. Detta föregicks av den strålande insatsen mot Odds BK i tisdags då IFE vann med 2–1 mot ett mycket starkt motstånd.
Med andra ord; detta var en bra vecka för IF Elfsborg.