Ligacupens mästare 2016/2017 skulle utses när IF Elfsborg och Västra Frölunda IF möttes i Göteborg, en match gulsvart fick se sig besegrade. 

IF Elfsborgs U17–trupp har under helgen varit i Göteborg under slutspelshelgen av Ligacupen och spelat i U16-finalspelet. Denna har spelats i Prioritet Serneke Arena där Elfsborg gick vidare under lördagen efter vinst mot Syrianska FC med 6–2. Final väntade mot Västra Frölunda IF, ett motstånd som Elfsborg jagade revansch på efter en förlust i det första gruppspelet av Ligacupen under tidig vinter. Då vann VF med 2–1 i en jämn match.

På söndagen var det dags för final. Första halvlek var länge mållös, men Västra Frölunda tog ledningen med 1–0 genom Daniel Modin, innan halvtidsvilan hade Noah Alexandersson nickat in en hörna till 2–0. En bit in i andra halvlek fick Västra Frölunda straff, något som Lucas Unar utnyttjande. Bara minuter senare kom också 4–0 av samme målskytt.

Elfsborg försökte komma tillbaka in i matchen och lyckades genom Gustav Broman reducera till 4–1 drygt tio minuter senare. Istället för ytterligare reducering och eventuell darr i matchen var det VF som återigen gjorde mål, 5–1 genom Noah Mannerström Egvik. Elfsborg fick dock sista ordet när Daniel Miljanovic satte in 5–2 i slutskedet.

Laget lyckades därmed inte ta revansch för vinterns förlust, men likväl har truppen stått för en härlig insats i denna upplaga av Ligacupen, det bådar gott inför säsongspremiären!

Västra Frölunda IF – IF Elfsborg 5–2 (2–0)

1. Wictor Skarp, 3. Gustav Broman (K), 4. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Jasmin Redza, 8. Noah Söderberg, 9. Victor Gustafsson, 10. Musa M’Benga, 11. Daniel Miljanovic, 12. Johannes Abdulahad, 13. Awil Hassan, 14. Ornel Makindu, 15. Kevin Strand, 30. Max Helge