Ungdomsspelare utbildas i värdegrundsfrågor

Publicerad: 2017-03-27 10:47, Uppdaterad 2017-03-27 10:56

Varje år genomför IF Elfsborg värdegrundsutbildning för våra ungdomslag. Syftet är att utbilda våra cirka 250 killar och tjejer i ungdomslagen såväl på som utanför planen.

I helgen genomförde IF Elfsborgs tolvåringar värdegrundsutbildning på Borås Arena. Under 45 minuter diskuterades våra ledord attityd-ansvar-respekt, att man ska vara en bra kompis samt att IF Elfsborg ger rasismen rött kort. Hela utbildningen bottnar i föreningens värdegrund Vi Tillsammans som även erbjuds till skolorna i Borås stad.

Eric Sjölin från IF Elfsborg berättar mer om upplägget
– Vi har kört föreläsningarna kontinuerligt under 5 år. Materialet vänder sig i första hand till våra 12 och 14 årslag, men syftet är att de här frågorna ska genomsyra hela vår verksamhet. Som spelare i IF Elfsborg ifrån ungdomslag till A-lag ska alla ha en känsla för vad föreningen står för och hur vi arbetar. Man får inte glömma att en idrottsförenings främsta roll i samhället är att vara med och fostra goda medborgare, vi tar vårt ansvar genom att påverka våra spelares agerande såväl på som utanför planen.

Som en uppföljning på utbildningen delas priset, årets bästa kompis traditionsenligt ut i varje ålderskategori, under ungdomssektionens avslutning på hösten. Den som gör sig förtjänt av utmärkelsen får den finaste utnämningen man kan få som ungdomsspelare i IF Elfsborg. Sedan några år tillbaka har även Gamla Elfsborgares och Sven Jonassons minnesfond valt att dela ut ett ungdomsstipendium på 500 kr till de spelare som utses till årets bästa kompis för att ytterligare stärka betydelsen av utmärkelsen.

 

 

Huvudpartners