Under sommaruppehållet har IF Elfsborg varje år ambitionen att lägga en träningsmatch hos någon av våra Camp Elfsborg-föreningar. Nu är det klart att årets sommarmatch kommer att spelas i Kinna den 22 juni.  Matchen det gäller är IF Elfsborg – Kalmar FF, en publikfest i Mark som start på midsommarfirandet.

Kinna IF har fått förmånen att arrangera en träningsmatch mellan IF Elfsborg – Kalmar FF den 22 juni med avspark 16.00. Allsvenskan tar ett tidigt uppehåll, tack vare U21-EM, den 2 juni då 12 omgångar spelats och återstartar igen den 1 juli. 2016 spelades sommarmatchen i Falköping när IF Elfsborg tog emot Örebro SK. En match som slutade 1-1 inför strax under 1000 åskådare.

Jan Ryrlén verksamhetsansvarig i VI Tillsammans berättar mer om konceptet, årets sommarmatch
– I Camp Elfsborgs nätverk har vi 60 samarbetsföreningar där vi har en ambition om att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet som elitförening för att stärka hela regionens fotboll. Det ingår i vår strategi att komma ut och spela fler ”hemmamatcher” på andra orter för att sprida IF Elfsborg som förening. Sommarmatchen är ett koncept som vi arbetat in sedan några år tillbaka för att stärka våra relationer i regionen.  Kinna IF är en välskött föreningen ifrån Mark som är ett starkt Elfsborgsfäste. Det ska bli väldigt trevligt att spela matchen där och förhoppningsvis kan vi locka många barn och unga i publiken som får se allsvenska spelare på nära håll.  

Bosse Larsson i Kinna IF är väldigt nöjd att kunna presentera årets sommarmatch
– Fotbollssektionen bubblar av entusiasm nu när allt gått i lås och vi har fullt av idéer för ett lyckat arrangemang, men än så länge är det bara tankar och ber att få återkomma i frågan hur arrangemanget kommer att bli på Viskavallen. Men boka in 22 juni redan nu är tipset!

Läs mer om Camp Elfsborg som är ett av tre ben i Vi Tillsammans – IF Elfsborgs arbete i samhället.