På lördagen var det dags för två seriepremiärer för IF Elfsborg, dels i U17 Allsvenskan Södra och U16 Nationell Grupp 3. Två segrar inkasserades och många mål i bägge matcherna. 

Elfsborg hamnade tidigt i brygga efter att bortalaget gått upp i en ledning med 0–2 redan efter en kvart, men därefter handlade det mesta om hemmalaget. Tjugo minuter in i matchen reducerade Aleksandar Ceganjac och efter halvtimman kom kvitteringen när Eduart Iljazi satte in 2–2 bakom målvakten. Bara minuter senare var vändningen fullbordad när Ceganjac satte sitt andra mål och därmed hade Elfsborg 3–2 i halvtidspaus.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg trumma på, kom runt på kanterna gång på gång och skapade farligheter. Nattnael Zerai ökade på till 4–2 med halvtimman kvar och det kändes avgjort, men lite nerv blev det då Norrköping reducerade med kvarten kvar efter en retur i ribban. Men nerven blev kortvarig. Ett par minuter senare fick Elfsborg straff och Johannes Vedin satte säkert in 5–3.

– Vi kommer tillbaka, jag är jättenöjd och vi har nu fått ihop det bra. Hela gruppen gör en fantastiskt bra insats mot ett bra Norrköping. Det var en bra och viktig start, summerar tränare Tony Lundqvist.

Elfsborg avgjorde i första halvlek

U16 Nationell Grupp 3 startade också för Elfsborgs del på lördagen. En tuff bortamatch på Behrn Arena väntade, men Elfsborg visade klass och avgjorde redan i första halvlek. I slutet av första halvlek gjorde först Endrit Kuttlovic 0–1, bara minuter senare satte Kevin Strand 0–2 och Victor Gustafsson 0–3, vilket också var paussiffrorna.

Bara minuter in i andra halvlek satte Gustafsson sitt andra mål. Örebro gjorde därefter två raka mål, men segern var aldrig hotad. Strax efter Örebros andra mål till 2–4 fullbordade Gustafsson sitt hattrick. Med tio minuter kvar gjorde sedan Kevin Strand sitt andra mål. Tre härliga poäng in på kontot och en riktigt bra start av säsongen.