Ett säkert tecken för att Elfsborg snart drar igång allsvenskan är den traditionella kickofflunchen för spelare, ledare, personal och inte minst alla föreningen oerhört viktiga sponsorer. 270 personer samlades denna gång i Åhagas fantastiska lokaler för att ta del av samtal, mat och inte minst tankar om det kommande året.

Fredrik Sandgren och Catalina Bruna fanns på plats som konferencierer för dagen och under lunchen rullade Elfsborgs samtliga allsvenska mål under 2016. En inspirerande och uppslupen stämning var verkligen orden för dagen. Först upp på scen efter att Wallenbergaren med potatismos och grönsaker var nersköljda var Manager Magnus Haglund som talade gott om den nya truppen och de nyförvärv som gulsvart har gjort inför säsongen 2017.
– Alex Dyer kommer in med sina ledaregenskaper och kommer hålla ihop vårt mittfält mycket bra och Jesper Karlsson kommer vara en frisk fläkt med sitt irrationella och inspirerande spel, sade Haglund.

Klubbchef Stefan Andreasson talade sedan om hur viktigt och värdefullt sponsorskapet är för föreningen, att det är en av grundpelarna till att IF Elfsborg kan vara den klubb som den är idag.

-Utan sponsorer hade arbetet inte varit möjligt och det är tack vare er som Elfsborg ligger i toppen av allsvenskan år efter år, sade Andreasson och fortsatte:
– Våra sponsorer är våra ambassadörer, både i Borås och runt om i Sverige och många har varit med på resan vi gjort under 2000-talet vilket vi är väldigt glada för.

Lagom till kaffet följde intervjuer med Kevin Stuhr Ellegaard, Alex Dyer, Adam Lundqvist, Per Frick och Simon Lundevall. Många skratt och en väldigt hjärtlig stämning blev resultatet när de allsvenska profilerna bjöd på sig själva (och skickade gliringar till sina kollegor). Sammanfattat kan man säga att den traditionella sponsorlunchen är lika viktig som en bra start på allsvenskan. Det är nu det börjar och det ser vi fram emot.
Vi tillsammans!