Två bra U17-lag drabbade samman på Olympiafältet när Helsingborgs IF och IF Elfsborg spelade oavgjort. 

En tuff bortamatch mot ett bra lag, ett lag som U17-laget förlorade bägge matcherna mot under fjolåret – att åka till Helsingborg är mer eller mindre alltid en tuff bortauppgift. Såväl Elfsborg som Helsingborg kom från första omgången med övertygande segrar i ryggen och det blev en riktigt tuff batalj på söndagen.

Trots att det var bra spel, jämnt, tätt och tufft uteblev de riktigt klara målchanserna. Två välorganiserade lag som kämpade för poängen, då blev det också en tämligen rättvis utdelning med en poäng åt vart håll i en mållös match.

– Det var en rejäl batalj, tufft och hårt men både jag och Tobias (Linderoth) är nöjda med matchen. Det är starkt att komma härifrån med poäng. Matchen var en riktigt bra U17-match. Nu har vi fått en väldigt bra start på serien, kan vi få utveckling på det här är det så här det ska se ut. Vi har en stark grupp i år också och kommer gå för det, så får vi se hur långt det räcker, analyserar tränare Tony Lundqvist.

Elfsborg möter i nästa match BK Häcken, en tuff match återigen.

 

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 0–0 (0–0)

1. Camil Altun, 2. Joel Wiktorsson, 3. Tim Stålheden (K), 4. Johannes Vedin, 5. Oliver Zandén, 6. Nattnael Zerai, 7. Eduart Iljazi, 9. Musa M’Benga, 11. Prince Isaac Kouame, 14. Jesper Sandberg Hesselgren, 17. Gustav Apelkvist
Ersättare: 10. Victor Gustafsson, 12. Makwan Sawsani, 13. Daniel Miljanovic, 15. Alexander Karlsson,19. Kevin Holmén, 30. Wictor Skarp