Elfsborg kom till spel med en ”femetta” på bortaplan mot Kalmar FF och AIK med ett kryss mot Häcken i omgång 1. Det skulle bli en tuff kamp i hemmapremiären på Borås Arena där till slut AIK gick segrande med 2-1.

Första halvlek var ganska trevande och det lagen kände på varandra utan att skapa några större målchanser. AIK ägde mest boll och satte press på Elfsborg som tvingades till misstag. I den 23:e minuten skanderade den gulsvarta publiken på ett Jon Jönsson-skott och det skulle komma, men skottet gick ett par meter utanför. Ett par minuter senare kom däremot AIK:s ledningsmål efter ett skott utifrån från den forne Elfsborgaren Stefan Ishizaki som Kevin inte fångar utan lämnar en retur och Henok Goitom kan raka in till 0-1. Tio minuter senare var det Elfsborgs tur att måla och liksom förra matchen var det firma Lundevall/ Frick som regisserade målet. Simon trasslade fram bollen och Frick kunde stöta in kvitteringen från nära håll. Ett par minuter senare var det ytterst nära att man vände på steken på en andraboll som Jebali var sist på men skottet gick strax utanför AIK:s mål. Halvleken signerades av mycket kamp, långt ifrån något skönspel och många felpass.

AIK:s ledningsmål, tillika vinstmål kom i början på andra halvlek när man snappade upp ett bolltapp från Elfsborgs uppspel och kunde skjuta in 2-1 i Kevins vänstra hörn. Andra halvlek var en kamp mot klockan för Elfsborg som gjorde tre byten där Jörgen Horn, Viktor Prodell och Emir Bajrami byttes in för att få mer tyngd framåt. Strax efter att förra årets målkung Viktor Prodell kommit in fick han ett gyllene läge att kvittera men skottet tog i ryggen på en AIK:are och ut. Elfsborg pressade på mot ett allt mer sjunkande motståndarlag som drog på sig ett par frisparkar som kunde ha resulterat i en kvittering, men icke.
Elfsborg jagade ett mål men hade svårt att få till avsluten mot AIK:s backlinje och matchen slutade med bortavinst för AIK, den första på Borås Arena.

Magnus Haglund var självklart inte nöjd med förlusten:
– Det var en jämn, tät och tuff batalj där ute och alla visade hjärta och gav allt. Vi får inte till vårt anfallsspel, vi ville använda oss mer av kanterna som vi inte lyckades med, särskilt i första halvlek. Vi får försöka få upp med huvudena och försöka igen nästa match, säger han.
Elfsborgs nästa match är på påskdagen då resan går till Tele2 Arena där Djurgården står för motståndet.

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 2, 10 APRIL 2017
IF ELFSBORG – AIK 1-2 (1-1)
Målskyttar, Elfsborg: Per Frick
Varningar, Elfsborg: Alex Dyer, Jon Jönsson, Viktor Prodell
Utvisning, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib (ut),  Alex Dyer, Simon Olsson (ut), Daniel Gustafsson (ut), Simon Lundevall, Per Frick, Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Jörgen Horn (in), Rasmus Rosenqvist, Emir Bajrami (in), Viktor Prodell (in), Lasse Nilsson