Under helgen spelas Kronäng Arena cup med 97 lag och närmare 1500 barn. Turneringen är en chans för lokala lag att finslipa på de sista detaljerna innan seriespelet drar igång. En fotbollsfest för hela familjen.

Under lördagen var A-lagsspelarna Simon Lundevall, Adam Lundqvist, Rasmus Rosenqvist och David Olsson på plats för att skriva autografer, spela fotboll och prata med barnen. Alla deltagare under turneringen får värdebevis för att kunna gå på nästa hemmamatch, 2 maj när IF Elfsborg tar emot Östersunds FK på Borås Arena.

Thomas Pettersson är en av de ansvariga i Kronängs IF och berätter mer om turneringen
– Det är andra året som vi arrangerar Kronäng Arena Cup, en kul uppstart på säsongen för många av de yngre lagen som spelar 7-manna. Vi spelar under lättsamma former en träningsturnering på fina Kronäng Arena. Ingen åldersindelning och vi spelar enligt Västergötlands FF’s divisionsindelning. Vi har vuxit med det dubbla antalet lag sedan förra året och det är fantastiskt att se vilket gensvar turneringen har fått.

Vi är väldigt glada för IF Elfsborgs medverkan med fotbollssarg, värdebevis och A-lagsspelare, det ger ett mervärde til barnen som är på plats när det är roliga kringaktiviteter. Förhoppningsvis kan ”morgondagens” stjärnor få lite bra tips på vägen av de spelare som lyckats ta sig hela vägen till Allsvenskan.

Eric Sjölin arbetar i Vi Tillsammans, IF Elfsborgs arbete i samhället 
– IF Elfsborg har 59 samarbetsföreningar i Camp Elfsborg-nätverket som är de vi i första hand arbetar med. Kronängs IF är en väldigt välskött Boråsförening med fin ungdomsverksamhet. Det är IF Elfsborgs ambition att vara med och bidra för att inspirera och utveckla regionens ungdomsfotboll.

För IF Elfsborg är det även en möjlighet att möta många barn som kan bli framtida supportrar. Vi har en ambition att våra spelare, som är fantastiska ambassadörer, ska komma ut och vara med på många event likt Kronäng Arena cup. Eftersom vi vill locka barnen till Borås Arena får alla som är med och spelar ett värdebevis som de på matchdagen mot Östersund kan lösa in i biljetthuset på Borås Arena. Spelarna kan då samtidigt även köpa rabbaterade biljetter till föräldrar och syskon. En möjlighet för hela familjen att gå på allsvensk fotboll till bra pris.

Camp Elfsborg innehåller IF Elfsborg fotbollsinriktade verksamhet som syftar till att dela med oss av vårt kunnande, inspirera och bidra till att utveckla ungdomsfotbollen i vår region. Läs mer här.