Maj är en hektisk månad för IF Elfsborg när det gäller skolsamarbete i Borås Stad. Totalt spelar ungefär 2600 barn i någon av de turneringar som IFE är med och arrangerar och många av dem tar också del av IFEs värdegrundsföreläsningar i skolan.

Under tisdagsförmiddagen var IF Elfsborg på besök hos Hestra Midgårdsskolan i Borås. Totalt tar sex klasser på den aktuella skolan del av IFEs värdegrundsmaterial.

Eric Sjölin i IF Elfsborg har just nu fullt upp med skolbesök ute i Boråsskolorna
– Det här är sjunde året som vi erbjuder alla skolor i Borås värdegrundsföreläsningar, det är en del av Vi Tillsammans samarbetsavtal med Borås Stad. Materialet som vi har körs klassvis och riktar sig i första hand till år 4-6. Varje år är vi ute och möter ungefär 50 skolklasser med en koncentration till april och maj. Det vi pratar om handlar om begreppet Vi Tillsammans, våra ledord attityd, ansvar, respekt, hur man är en bra kompis, att ge rasimsens rött kort osv.  Under maj är vi med och arrangerar Pinocchio Cup (år 6) samt Bra Kompis Klassfotboll ( år 0-6) som är två skolturneringar där syftet är att lyfta glädjen kring fotbollen och Fair Play som begrepp.

Skolor kan fortfarande boka värdegrundsföreläsningar genom att maila eric.sjolin@elfsborg.se

Bra Kompis Klassfotboll
Arrangeras tillsammans med Byttorps IF, turneringen är för barn 6-12 år och går av stapeln på Ryda Sportfält 20-21 maj. 195 lag är anmälda och lottningen håller på att göras.  Läs mer här.

Pinocchio Cup
Arrangeras i samarbete med Borås AIK, Borås Stad, AB Bostäder och Sven Eriksson-gymnasiet. Turneringen spelas 23e maj, för år 6 elever och hålls på Borås Arena.

IF Elfsborg – BK Häcken 2 juni 
Årets Vi Tillsammans-match kommer att bli vårsäsongens sista, BK Häcken fredag 2 juni. Målet då är att skapa Borås största ungdomsklack någonsin på Knallelandsläktaren med 1500 platser. Alla barn som spelar Bra Kompis eller Pinocchio Cup kommer att ha möjlighet att hämta ut en gratis matchbiljett själva samt att köpa till extrabiljetter till syskon och föräldrar för ett rabbaterat pris.  Vi tror på stort intresse och därför kommer först till kvarn-principen att gälla.