IF Elfsborg har en lång tradition av samarbete med regionens breddföreningar. Camp Elfsborg-nätverket innehåller 60 lokala samarbetsföreningar. Den 6 maj bjuds killar och tjejer ifrån olika ungdomslag in till inspirationsträning.

Lördagen 6 maj mellan kl. 11-13 bjuds barn i åldern 10-13 in till insprationsträning på Ryda Sportfält.

Jan Ryrlén verksamhetsansvarig i Vi Tillsammans berättar mer om upplägget
 I Camp Elfsborg  har vi ambitionen att inspirera och bidra till att utveckla hela regionens breddfotboll med främsta fokus på de 60 klubbar som ingår i nätverket. Inspirationsträning är ett upplägg som vi kört under ett antal år, som tidigare legat på hösten. Efter önskemål ifrån klubbarna ligger det numera på våren istället. Vi samlar någonstans mellan 200 till 300 barn som under två timmar får tränas av IF Elfsborgs tränare och känna på miljön på Ryda Sportfält.

Hela syftet med Camp Elfsborg och inspirationsträning handlar om att inspirera och dela med oss av vårt kunnande utifrån den dragningskraft som en elitförening har. Vi har varit tydliga mot klubbarna att de ska skicka de barn som kanske behöver lite extra inspiration kring sin fotboll, belöna de som uppför sig väl eller liknande. Det är fortfarande inte försent att anmäla barn som klubbarna väljer att skicka.

Camp Elfsborg innehåller IF Elfsborg fotbollsinriktade verksamhet i Vi Tillsammans som syftar till att dela med oss av vårt kunnande, inspirera och bidra till att utveckla ungdomsfotbollen i vår region. Läs mer här.